Lukosta otetaan mittaa toden teolla

1.12.2018

Tiukka testi. Lukko kohtaa viikonloppuna kakkossarjan suurimmat suosikit Lempäälän Jyryn ja Vilppulan Tähden. Kuva: Jari Salopino.
Tiukka testi. Lukko kohtaa viikonloppuna kakkossarjan suurimmat suosikit Lempäälän Jyryn ja Vilppulan Tähden. Kuva: Jari Salopino.
Hyvässä iskussa. Lukon luotsi Heikki Kosonen on tyytyväinen joukkueen nykyvireeseen. Kuva: Jari Salopino.
Hyvässä iskussa. Lukon luotsi Heikki Kosonen on tyytyväinen joukkueen nykyvireeseen. Kuva: Jari Salopino.

Superviikonloppu sisältää Lempäälän Jyryn ja Vilppulan Tähden kohtaamisen.

Lukolla on edessään kakkossarjahistoriansa haastavin viikonloppu.

Pälkäneläisjoukkue matkustaa lauantaina Hakkariin Lempäälän Jyryn vieraaksi ja kohtaa sunnuntaina kotisalissaan Vilppulan Tähden.

Jyry ja vielä viime kaudella ykkössarjassa pelannut Tähti ovat kiistattomasti lohkon kovimmat joukkueet.

Jyry oli Lukolle paha mörkö monen vuoden ajan, kunnes kauden ensimmäinen kohtaaminen toi pälkäneläisille vihdoin kotivoiton.

Kari Niemisen ja Kimmo Katajamäen organisoima lempääläläisjoukkue on täynnä kakkossarjaan kovia pelimiehiä. Heistä passari Jonne Haavisto kävi kurittamassa torstai-iltana Aitolahden Riennon ykkössarjajoukkuetta. Farmiavun hieno syöttöputki romutti AitRin toiveet lopullisesti.

Lukolta ei ole löytynyt keinoja Tähden lyömiseen tälläkään kaudella. Vilppulalaisjoukkue voitti molemmat keskinäiset harjoituskamppailut (3–2 ja 3–1) sarjakauden aattona.

Tähden joukkueen runko rakentuu kevään 2017 A-junioreiden Suomen mestareiden ympärille. Sensaatiomainen SM-kulta oli taas kerran loistava työnäyte Tähteä luotsaavalta taikasormelta Rauli Salmijärveltä.

Salmijärvi on jalostanut vuodesta toiseen toinen toistaan taitavampia pallonkäsittelijöitä. Kaikilla pelaajilla ei ole mittaa kahta metriä eikä edes 190 senttiä, mutta he korvaavat tämän puutteen erinomaisella tekniikalla ja ihailtavalla taistelutahdolla.

Toki ryhmästä löytyy myös kirkas johtotähti. Daniel Heinonen kuuluu ilman muuta kakkossarjan ehdottomaan eliittiin.

Tähti on todistanut suuruutensa syksyn mittaan ottamalla jo kuusi voittoa putkeen. Tuoreimmasta tappiosta on kulunut lähes puolitoista kuukautta. Silloin aina arvaamaton Aitolahden Riento haki 3–2-voiton Parkkivuoren salista.

Lukko ja Tähti pelaavat keskinäiset kamppailunsa jääkiekosta tutussa back-to-back -hengessä. Toinen kohtaaminen odottaa jo itsenäisyyspäivänä lentopalloperinteitä tihkuvassa Parkkivuoren urheilutalossa.

– Lähdemme kovaan viikonloppuun nöyrästi, mutta itseemme luottaen. Joukkue on hyvässä iskussa. Vaikka pelipaikoista käydään tiukkaa kilpailua, niin joukkue on yhtenäinen ja hyvähenkinen, Lukon luotsi Heikki Kosonen pohjusti Superviikonloppua.

Kosonen puuttuu Lukon vahvuudesta lauantaina fysiikkavalmentajakoulutuksen takia. Peliä johtaa hänen aisaparinsa Juha Ollikainen.

Superviikonloppu

La 1.12. klo 17.00 Lempäälän Jyry-Lukko (Hakkari)

Su 2.12. klo 16.00 Lukko-Vilppulan Tähti (Kostia Areena)