Ylöjärven Pyöveli säikäytti jo hurjalla olemuksellaan

7.1.2019

Ylöjärven Pyöveli. Ville Rautakoura-Järnvall oli hurjana Vilppulassa.
Ylöjärven Pyöveli. Ville Rautakoura-Järnvall oli hurjana Vilppulassa.
Silkkisormi. Juhani Papu-Salmisen parantunut sorminäppäryys herätti runsaasti huomiota. Kuva: Asko Niemi.
Silkkisormi. Juhani Papu-Salmisen parantunut sorminäppäryys herätti runsaasti huomiota. Kuva: Asko Niemi.

6.1. Vilppulan Tähti-Lukko 1–3 (17–25, 23–25, 25–13, 20–25)

Pietarilaista ammattisotilasta muistuttava Ville Rautakoura-Järnvall kohautti Parkkivuoren urheilutalon yleisöä jo hurjalla olemuksellaan.

Seuraavana päivänä armeijan harmaisiin astunut laitamoukuuttaja halusi muistuttaa pelättyä Piotria viimeisenä siviilipäivänään ja aiheuttaa ylimääräistä vapinaa Tähden nuorelle joukkueelle.

Ylöjärven Pyövelin suunnitelma onnistui täydellisesti.

Vilppulan 110-päinen yleisö ja arat pelaajat taivastelivat joukolla Järnvallin riehumista.

– Tuntuu pahalta lähteä inttiin, kun peli on ruvennut kulkemaan aika hyvin. Piti purkaa kiukku johonkin, ankealta inttimatkalta tavoitettu Järnvall tuumi.

Järnvall astui Pirkkalan varuskunnan suojiin maanantaina toisen Pälkäneeltä tutun pelaajan Tomi Perkiön kanssa. Lempäälän Kisan vahvuuteen kuuluva Perkiö vietti viimeisen siviiliviikonlopun ykkössarjan vieraspelikiertueella Pielavedellä ja Joensuussa.

Harmaata puki maanantaina päällensä myös keskitorjuja Tuomas Lehtilä.

– Toivottavasti selviydyn kuudella kuukaudella ja vähillä vaurioilla, Järnvall tuumi.

Ison Güntherin tavoin röyhinyt Järnvall nousi ylemmän jatkosarjan avauskamppailun ykköshahmoksi paukutettuaan 25 pistettä.

Tarjoilusta vastasi häähumustaan vähitellen toipunut Juhani Papu-Salminen. Silkkisormen passeissa oli lupaavaa tarkkuutta ja pehmeyttä kolmatta erää lukuun ottamatta. Parkkivuoren ylälehtereillä hämmästeltiin kahden erän jälkeen, mistä ihmeestä Salmisen sorminäppäryys on peräisin.

Vilppulan asiantunteva yleisö päivitteli myös Juho Omakustanne-Viitalan esitystä. Tähti-legenda Jari Tolvasen tuttuna esittäytynyt herra muisteli, että Viitala nähtiin samalla areenalla jo joskus 1990-luvun hämärissä.

– Silloin tossujen ja lattian väliin mahtui vielä Hesarin sunnuntainumero. Nyt ei taida mahtua edes meidän oma paikallislehti. Mutta ei siinä mitään – hyvin voi pelata hiukan alempaakin, sikäläinen lentopallofani kuvaili.

Lukko-luotsi Heikki Hemuli-Kosonen suhtautui ihailtavan tyynesti hienoon starttiin.

– Mukava venyminen haastaviin lähtökohtiin nähden. Mutta ei tämä mikään hirmuinen paukku ollut. Tiedän, että nämä pojat osaavat pelata. Ja kuten jo joulun alla totesin, laaja rinki takaa meille tehokkaita kuusikkoharjoituksia ja hyviä vaihtoehtoja peleihin, Kosonen painotti.

Nyt Lukon vahvuudesta puuttuivat sairastellut Jere Puolakka, akillesjänteensä kanssa taisteleva Ville Mattila ja nilkkansa muljauttanut Akseli Viitala. Lisäksi Jaakko Ollikainen oli matkassa korkeintaan puolikuntoisena. Siitä huolimatta Vilppulasta lähti matkaan täysi pistepotti.

Tasaisesti edennyt neljäs erä kääntyi Lukolle pitkälti kovemman henkisen kantin ansiosta. Tämä taas on peräisin Kostia Areenan hikisistä harjoituksista.

– Ryhdyimme valmistautumaan ylempään jatkosarjaan heti, kun paikka varmistui. Joulutauon treenien pääpaino oli fysiikkatreeneissä, jotta jaksamme pelata koko kevään. Toivottavasti pelit jatkuvat mahdollisimman pitkään, Kosonen tuumi.