Lukon pelaajat lumitöihin jo aamuviideltä

3.2.2019

Kova haaste. Lukko lähtee metsästämään lisäpisteitä Raisiosta. Kuva: Jari Salopino.
Kova haaste. Lukko lähtee metsästämään lisäpisteitä Raisiosta. Kuva: Jari Salopino.
Seuraava liigahalli. Heikki Hemuli-Kosonen vie Lukon innoissaan perinteitä tihkuvaan Kerttulaan. Kuva: Jari Salopino.
Seuraava liigahalli. Heikki Hemuli-Kosonen vie Lukon innoissaan perinteitä tihkuvaan Kerttulaan. Kuva: Jari Salopino.

Pälkäneläisjoukkue pääsee korkkaamaan taas liigahallin – nyt Raisiossa.

Sankka lumipyry aiheutti ylimääräistä päänsärkyä Raision-matkalle valmistautuneille Luja-Lukon pelaajille.

Herätyskellot piti panna soimaan sunnuntaiaamuna jo viideltä, jotta autot saatiin kaivettua esiin paksun kerroksen alta ja kotipihat aurattua ajokuntoon.

– Nyt on varattava ajoaikaa tuplasti normaalia enemmän, kun lähdetään syrjäisimpään Suomeen. Siellä lumi lähtee välillä teiltä vasta kevätauringon sulattamana, Lukon legendaarinen keskitolppa Reko Röpötti-Käenniemi varoitti.

Pälkäneläispelaajien jahkailun tuntien he myöhästyvät joka tapauksessa sovitusta saapumisajasta – ja se taas nostaa päävalmentaja Heikki Hemuli-Kososen kierroksia.

– Hienoa, kun pääsemme korkkaamaan liigahalleja tämän tästä. Viimeksi Loimaalla ja nyt Raisiossa. Siellä salin seinät suorastaan tihkuvat perinteitä. Tämä on meille iso kunnia, Kosonen pohjusti.

Lukko tietää Loimun vaarallisuuden viime kauden jäljiltä. Silloin vahva raisiolaisjoukkue haki 3–1-vierasvoiton tarunhohtoisesta Paelkaene Gardenista ja toisti saman kotikentällään (silloin Friisilän koulussa).

Loimu napsi kotipelissään peräti 20 torjuntapistettä ja teki uuden seuraennätyksen pälkäneläisten kustannuksella. Tämä aiheutti Lukon hyökkääjille painajaisia kevääseen asti, mutta nyt kaikki möröt on kuopattu.

– Menemme tänään Raisioon nöyrin, mutta samalla luottavaisin mielin. Meillä on hyvä treeniviikko takana. Myös osa intin pojista pääsi mukaan harjoituksiin, Kosonen tuumi.

Lukko on kärsinyt alkuvuoden aikana monista vastoinkäymisistä ja tehnyt siihen nähden hyvää tulosta.

Kakkossarjan jännityskamppailu alkaa tänään Kerttulassa klo 17.