Lukko sai pidettyä Heikki Kososen

22.2.2019

Lukko pelaa Heikki Kososen komennossa myös ensi kaudella. Kuva: Jari Salopino.
Lukko pelaa Heikki Kososen komennossa myös ensi kaudella. Kuva: Jari Salopino.
Yhteistyö jatkuu. Lukko sai vietyä Heikki Kososen kanssa käydyt keskustelut maaliin asti torstai-iltana. Kuva: Asko Niemi.
Yhteistyö jatkuu. Lukko sai vietyä Heikki Kososen kanssa käydyt keskustelut maaliin asti torstai-iltana. Kuva: Asko Niemi.

Hienoa työtä tehnyt valmentaja luotsaa pälkäneläisjoukkuetta myös ensi kaudella.

Vaikka kakkossarjakevät lähestyy vasta huipennustaan, Luja-Lukon johto rakentaa samalla myös tulevaisuutta.

Työlle saatiin tukeva pohja, kun pälkäneläisjoukkue sai kiinnitettyä hienoa valmennustyötä tehneen Heikki Kososen myös ensi kaudeksi.

Tuore sopimus takaa, että Kosonen luotsaa Lukkoa kevääseen 2020 asti.

Tältä pohjalta on mukava lähteä sunnuntaiseen ylemmän jatkosarjan huippukamppailuun Vilppulan Tähteä vastaan.

Lukko ryhtyi keskustelemaan Kososen kanssa jatkosta jo marraskuun lopussa ja sai vietyä asian maaliin asti torstai-iltana.

– Jatkopäätös oli loppujen lopuksi aika helppo. Joukkue on tehnyt upeaa työtä – ja yhteistyö muun valmennusstaffin ja johdon kanssa on toiminut hienosti, Kosonen kiitteli.

Kosonen kehui vuolaasti Kostia Areenan tarjoamia erinomaisia harjoitusolosuhteita sekä taustajoukkojen arvostavaa ja urheilua ymmärtävää ilmapiiriä.

– Olen törmännyt vastaavaan ilmapiiriin vain liigapaikkakunnilla ja -seuroissa toimiessani. On erityisen hienoa huomata, että loistava henki voidaan luoda myös kakkossarjatasolla.

Kosonen halusi antaa tunnustuksen myös Pälkäneen kunnalle. Ympäri maan kehuttu Kostia Areena oli iso satsaus pienelle paikkakunnalle.

– Tämä on kaikin puolin mukava paikka tehdä valmennustyötä. Uskon, että Pälkäne ja Lukko tarjoavat myös pelaajille hyvän paikan kasvaa ja kehittyä urheilijoina.

Kosonen korosti, että nyt katseet ovat tiukasti tämän kevään peleissä.

– Seuraavaksi keskitytään täysillä sunnuntaiseen Tähti-peliin. Siitä tulee kova kamppailu.

Viime keväänä pestatun Kososen kiinnitys oli Lukon lentopallohistorian merkittävin rekrytointi. Hän on työskennellyt tyttöjen maajoukkueissa, poikien ja tyttöjen aluejoukkueissa, eri juniori-ikäluokissa sekä kaikilla naisten sarjatasoilla kakkossarjasta liigaan.

Viime kaudella Kosonen työskenteli Oriveden Ponnistuksen liigajoukkueen apuvalmentajana ja oli tovin myös vastuuvalmentajana Zvonko Nikolicin palattua Serbiaan.

Lahdessa kasvaneella Kososella on vahva lentopallotausta. Passari pelasi kaikkiaan 138 SM-sarjaottelua Lahden Kimmossa, Jyväskylän Kirissä ja Vammalan Lentopallossa. Pelaajaura päättyi keväällä 1997.