Tappio mykisti Lukon WhatsApp-liikenteen

3.3.2019

Uutta matoa koukkuun. Heikki Hemuli-Kosonen johdattaa Lukon tänään Loimaan Jankon kimppuun. Kuva: Julia Jäärni.
Uutta matoa koukkuun. Heikki Hemuli-Kosonen johdattaa Lukon tänään Loimaan Jankon kimppuun. Kuva: Julia Jäärni.
Kostia Areena kuhisee taas. Lukko kohtaa tänään kovassa vedossa olevan Jankon. Kuva: Julia Jäärni.
Kostia Areena kuhisee taas. Lukko kohtaa tänään kovassa vedossa olevan Jankon. Kuva: Julia Jäärni.

2.3.  Hollolan Salpis-Lukko  3–1 (25–19, 25–17, 16–25, 26–24)

Kaikki loppuu aikanaan...

Lukko jäi altavastaajaksi Salpiksen vieraana ensimmäisistä palloista lähtien, mutta syvällä käynyt pälkäneläisjoukkue kaivoi itsensä pistetaisteluun mukaan myös tällä kertaa.

Heikki Kososen piiskaama ryhmä nousi neljännessä erässä viiden pisteen takaa (10–15) johtotilanteeseen 23–22 ja selvitti vielä yhden ottelupallonkin, mutta toinen oli liikaa.

Salpis lähetti Lukon kotimatkalle tyhjin käsin ja päätti samalla pälkäneläisten tasan kolme kuukautta kestäneen voittojakson.

Tappio kouraisi pelaajia syvältä. Normaalisti WhatsAppissa käy melkoinen kuhina pelien jälkeen, mutta nyt yleiset viestiketjut kumisivat tyhjyyttään koko lauantai-illan. Luultavasti omia tuntoja purettiin vain pienemmissä piireissä – hyvä niin.

Syntipukkien etsiminen on täysin turhaa, koska häviö olisi tullut vääjäämättömästi ennemmin tai myöhemmin.

Paras lääke löytyy ilman muuta peilin edestä. Nyt jokaisen kannattaa piipahtaa siellä ja kysyä itseltään, valmistauduinko kamppailuun parhaalla mahdollisella ja etukäteen sovittujen aikataulujen mukaan.

Jos vastaus on ei, tilanteen korjaamiseen avautuu loistava tilaisuus heti tänään (3.3.) uskollisen kotiyleisön edessä. Lauantain murehtiminen ei auta enää yhtään mitään. Nyt kaikki energia pitää suunnata Loimaan Jankon kohtaamiseen. Edessä on hieno kamppailu ja suuri mahdollisuus.

– Lauantainen tappio oli odotettavissa muutaman repaleisen harjoitusviikon jälkeen. Poissaoloja on ollut tavallista enemmän, mikä on vaikeuttanut kuusikkotreenien vetämistä ja pudottanut niiden tasoa, Lukon luotsi Heikki Hemuli-Kosonen selvitti.

Nyt kaivataan kohennusta myös asennepuolelle. Kun pienistä asioista on ryhdytty lipsumaan hiukan, tämä on vaikuttanut heti kokonaisuuteen. Tavallista huonompi valmistautuminen vaikutti osaltaan Hollolan tulokseen. On mahdotonta sanoa, miten paljon. Mutta vaikutti kuitenkin.

Kosonen tiivisti tilanteen toteamalla, ettei hän ole lastenvahti vaan lentopallovalmentaja.

– Jos mietitään pelillisesti, meidän oma syöttö oli luokattoman pehmeä. Emme saaneet vastustajan sinänsä hyvää vastaanottoa yhtään rikki. Siitä seurasi vaikeuksia torjunta- ja puolustuspelaamiseen. Myös oma vastaanotto oli huono, hän summasi.

Samalla kiehtova Panama-porkkana karkasi pelaajien huulilta. Vierasvoitosta luvattu olutkierros jäi nauttimatta.

Tänään on uusi päivä. Lukko hyökkää Jankon kimppuun Kostia Areenassa klo 16.

– Tuplaviikonloppu ei ole mikään ongelma. Olemme harjoitelleet hyvin kesästä asti ja jaksamme pelata vähän enemmänkin, Kosonen vakuutti.