Lähtisikö katsomaan Lelua vai Güntheriä?

22.3.2019

Kolmas erä on paketissa. Lukon pelaajat tuulettavat maltillisesti. Kuva: Outi Pettersson.
Kolmas erä on paketissa. Lukon pelaajat tuulettavat maltillisesti. Kuva: Outi Pettersson.
Taas piste. Daniel Kosonen (kesk.) juhlii. Muut liittyvät riemuun. Kuva: Outi Pettersson.
Taas piste. Daniel Kosonen (kesk.) juhlii. Muut liittyvät riemuun. Kuva: Outi Pettersson.
Puheenaihe. Kiskokabinetissa pähkäiltiin, kannattaako lähteä katsomaan Ville Järnvallia (kuvassa) vai Lelu Ojansivua. Kuva: Jari Salopino.
Puheenaihe. Kiskokabinetissa pähkäiltiin, kannattaako lähteä katsomaan Ville Järnvallia (kuvassa) vai Lelu Ojansivua. Kuva: Jari Salopino.

21.3. Häijään Äijät-Lukko 1–3 (22–25, 25–16, 17–25, 15–25)

Kiskokabinetin kulmapöydässä kävi kova puheensorina torstaina kellon lähestyessä puolta viittä.

Kun kerran oltiin sastamalalaisella huoltoasemalla, keskustelun aiheena oli luonnostaan lentopallo.

– Harmi, kun illalla on kaksi huippumatsia päällekkäin. En ole osannut päättää vieläkään, kumpaan menisin, Kaukoksi esittäytynyt herrasmies pyöritteli.

Kauko tarkoitti tietenkin VaLePan ja Savo Volleyn kolmatta välierää sekä kakkossarjan jännityskamppailua Äijät-Pälkäneen Luja-Lukko.

– Minulla on sama ongelma. Tekisi kovasti mieli mennä katsomaan, miten Tyrvään oma poika Lelu Ojansivu pärjää VaLePaa vastaan. Mutta eipä taida kaveria näkyä paljon kentällä. Walter's Pubissa puhuttiin eilisiltana, että Lelun nilkka kestää korkeintaan syöttämistä, Kaukon kaveri Veikko tiesi.

– Sitä paitsi olen kuullut, että Lukon pommittaja Ville Järnvall on hirmuisessa vedossa. Ketään ei ryhdytä kutsumaan Güntheriksi kovin heppoisin perustein. Olisi mukava nähdä, mikä hän on miehiänsä, pöytäseurueen kolmas lenkki Paavo huomautti.

Kolmikko tiesi, että Lelu puki taannoin Lukon paidan päällensä yhdessä ottelussa ja sekoitti puoli Pälkänettä. Hän on yhä yleinen puheenaihe sekä Pub Panaman baaritiskillä että Aapiskukon rouvapöydissä.

Lentopallomiehet povasivat, että loistovireen löytänyt VaLePa myllyttää siipirikkoisen Savo Volleyn nurin kolmessa erässä.

– Se olisi vain tunnin juttu, mutta kun nykyään pidetään se maratonmittainen erätauko. Kyllä ne sumpit ehtisi juomaan kotonakin. Silti minulla on harkinnassa, että lähden vielä Vexve Areenalta Häijään koululle. Äijien peli alkaa vasta 20.30, Kauko tiesi.

– Joo-o... Mouhijärven katuparlamentti tiesi, että Äijät haluaa tehdä kiusaa Lukolle. Salista olisi löytynyt järkevämpiäkin vuoroja, mutta pälkäneläisiä haluttiin näpäyttää ottelusiirron takia. Sarjataulukon perusteella porukan kannattaisi keskittyä keplottelun sijasta harjoitteluun, Veikko täräytti.

Paavo oli huolissaan Vexven yleisömäärästä.

– On selvä juttu, että Lukon valovoimainen joukkue kiinnostaa alueen lentopalloväkeä. Siellä on muitakin mielenkiintoisia tyyppejä kuin Järnvall. Olisi muuten mukava nähdä, osaako se Nyhverö – vai mikä Syhverö se olikaan – pelata ollenkaan. Ainakin se on suuri suustaan.

Ketä oikein tarkoitat?

– No, sitä Mattilaa... Seudun rouvat olivat kuulemma ihmeissään, kun se kävi taannoin Häijään Krouvissa. Sillä oli seurana se vaaleatukkainen kaveri – oliko se joku Reiska tai Reino... Nyt muistan – Reko (Käenniemi). On se luojan lykky, että Krouvi on kiinni torstaisin, Paavo tuumi.

Loppujen lopuksi VaLePan johto huokaisi helpotuksesta, kun välierä veti Lukon vierailusta huolimatta sentään 1060 katsojaa.

Kauko toteutti suunnitelmansa, kun VaLePa hoiti oman osuutensa suoraan kolmessa erässä. Hän hurautti Häijään koululle ja ehti nähdä ison osan Lukon pelistä.

Vierasvoitto vei loistokautta pelaavan pälkäneläisjoukkueen entistä lähemmäksi kakkossarjan välieräpaikkaa, mutta kaksi lisäpistettä tarvitaan edelleen.

Järnvallin esitys miellytti kovasti, mutta katse ei löytänyt mistään Lukon suurinta persoonaa.

– Missä se Mattila on? hän kyseli.

"Iltamenoja" täsmällisempää vastausta ei tullut mistään. Niinpä tutkaparin toinen lenkki Käenniemi lähti pelin jälkeen poikkeuksellisesti suoraan kotiin.

– Poikkesin ottamaan sämpylän ja jaffan, hän raportoi.

– Jaffa-Käenniemi, Mattila piruili heti.