Lukon hieno kausi saa upean kruunun

24.3.2019

Lauantain hahmot. Joni Sokka (vas.) palkittiin Lukon ja Tero Seppälä Salpiksen parhaana. He saivat Uotilan Leipomon limppupaketin ja Pub Panaman lahjakortin. Valinnat teki Jari Rämö. Kuva: Asko Niemi.
Lauantain hahmot. Joni Sokka (vas.) palkittiin Lukon ja Tero Seppälä Salpiksen parhaana. He saivat Uotilan Leipomon limppupaketin ja Pub Panaman lahjakortin. Valinnat teki Jari Rämö. Kuva: Asko Niemi.
Taas piste. Lukon pörssikuninkaan Ville Järnvallin lyönti painuu Salpiksen eturessuun. Kuva: Outi Pettersson.
Taas piste. Lukon pörssikuninkaan Ville Järnvallin lyönti painuu Salpiksen eturessuun. Kuva: Outi Pettersson.

23.3. Lukko-Hollolan Salpis 2–3 (25–22, 25–23, 27–29, 19–25, 11–15)

Lauantai oli suuri ilta Lukon lentopallojoukkueelle, mutta sitä oli mahdotonta päätellä pelaajien apeista ilmeistä.

Isännät ottivat raskaasti Hollolan Salpikselle kärsityn kotitappion.

– Jätkät olivat vähän turhankin murheissaan pelin jälkeen. Vaikka tappio harmitti, se ei himmennä tippaakaan sitä, miten hienosti olemme pelanneet ylemmän jatkosarjan. Voimme olla ylpeitä siitä, mitä olemme tehneet, Lukon luotsi Heikki Hemuli-Kosonen hehkutti.

Kannattaa huomioida, että Lukko on nyt koko Suomen neljän parhaan kakkossarjajoukkueen joukossa. Pälkäneellä ei ole päästy koskaan aiemmin lähellekään tätä saavutusta.

Kosonen halusi jakaa isot onnittelut pelaajille ja koko seuralle.

– Hieno homma, että saimme varmistettua pudotuspelipaikan ja lohkovoiton jo pari kierrosta ennen sarjan loppua. Näin pääsemme parantelemaan pikkuvaivat ennen pudotuspelejä, Kosonen tuumi.

Tässä yhteydessä on syytä muistaa, että Kosonen on tämän huippumenestyksen pääarkkitehti. Hän on nostanut Lukon vuodessa kakkossarjan alemmasta keskikastista kärkeen. Muut valmentajat (Juha Ollikainen ja Ville Mattila) ovat auttaneet Kososta hienosti.

Lukko kohtaa 6.–7. huhtikuuta pelattavissa välierissä toisen jatkosarjalohkon kakkosen. Suurella todennäköisyydellä vastaan tulee joko Pielaveden Sampo tai Outokummun Partion Karpaasit. Myös savonlinnalaisella East Volleylla on vielä pieni sauma nousta lohkon kärkikaksikkoon.

Välierissä pelataan kaksi ottelua. Jos voitot ovat tasan, lasketaan paremmuus erävoittojen ja tarvittaessa eräpisteiden perusteella.

Lukon välieräpaikka varmistui jo Salpis-pelin toisen erän alkuhetkillä, kun Raisiosta kantautui tieto Loimun ja Lapin Narvi-Pallon välisen kamppailun tuloksesta. Loimun 3–1-voitto vei NarPan saumat lohkovoittoon lopullisesti.

Näin Lukon johto pääsi seuraamaan loppupelin huojentunein mielin. Joukkue sai tiedon vasta kamppailun jälkeen. Tämä selitti osaltaan pelaajien synkkyyttä.

– Kairasimme ratkaisevan pisteen kovalla työllä. Kostialla hyökättiin kovaa puolin ja toisin. Ratkaisuksi muodostui vastustajan monipuolisempi hyökkäyspeli ja parempi puolustuspelaaminen, mutta en halua ruoskia tälläisella hetkellä ketään.

– Salpis pelasi todella hyvää ja kurinalaista lentopalloa. Vastustaja ansaitsee täydet krediitit, Kosonen summasi.

Vaikka suurin lataus purkautui lauantai-iltana, Lukolta löytyy virtaa myös sunnuntaiseen hegemoniakamppailuun Lempäälän Jyryä vastaan. Se alkaa Kostia Areenassa klo 17.