Maamme-laulu kruunasi tunteikkaan välieräillan

7.4.2019

Ville Günther-Järnvall (vas.) palkittiin Lukon ja Henry Helkala East Volleyn parhaana. He saivat Uotilan Leipomon limppupaketin ja Pub Panaman lahjakortin. Kuva: Asko Niemi.
Ville Günther-Järnvall (vas.) palkittiin Lukon ja Henry Helkala East Volleyn parhaana. He saivat Uotilan Leipomon limppupaketin ja Pub Panaman lahjakortin. Kuva: Asko Niemi.

6.4. Lukko-East Volley 1–3 (20–25, 25–22, 10–25, 24–26)

Kylmät väreet kulkivat monen Kostia Areenan katsojan selkäpiitä pitkin, kun Lukon hovikuuluttaja Mikko Heinämäki veti Maamme-laulun komeasti kakkossarjan välierän alkajaisiksi.

Liutun samettikurkun upea esitys toi palan myös pelaajien kurkkuun.

Kostia Areenan tunnelma hipoi kansainvälisissä korkeuksissa olevaa kattoa, kun Lukon sarjaotteluiden ennätysyleisö (117) palkitsi estraditaiteilija Heinämäen raikuvin aplodein.

Viimeistään siinä vaiheessa kaikki oivalsivat, että nyt edessä on iso ottelu.

Kakkossarjan välierä.

Lukon historian suurin kamppailu tähän mennessä.

Paikka oli vielä liian kova näihin ympyröihin kokemattomille pelaajille. Suuret odotukset ja hurja lataus purkautuivat väärällä tavalla.

Juuri niin kuin ensikertalaisille usein käy.

Oman pelin taso jäi kauaksi ylemmän jatkosarjan loistokkaimmista esityksistä.

– Harmi, kun emme pystyneet parempaan hienon yleisön edessä, Lukon valmentaja Heikki Hemuli-Kosonen pahoitteli.

– Erävoitto oli kokonaisuus huomioiden hieno saavutus. Normipelillä mennään finaaliin, kaiken nähnyt Lukko-tolppa Ville Mattila säesti.

Mattila halusi kääntää katseet nopeasti sunnuntaihin. Finaalipaikka jaetaan vasta silloin Savonlinnassa.

On selvää, että OKL-hallin lehterit pullistelevat yleisöä. East Volley veti jo ylemmän jatkosarjan ratkaisukamppailuun 220 katsojaa. Nyt luvassa on vielä suurempi katsojavyöry.

Silloin on loistava paikka iskeä.

– Mitään ei ole ratkaistu vielä. Kaikki on edelleen omissa käsissä. Koko joukkueelta löytyy taatusti nälkää näyttää oma osaamisensa, Kosonen vakuutti.

Tärkeimpänä juttuna on synkkien ajatusten kääntämisen sopivaksi vimmaksi.

Lauantainen kotitappio oli monille Lukon pelaajille kova pala. Tunteet vyöryivät voimakkaasti pintaan neljännen erän katkeran lopun jälkeen. Voimasanoja päästeltiin, silmäkulmat kostuivat, ilmeet olivat epäuskoisia.

Kostia Areenan yleisö odotti vesi kielellä jo viidettä erää, kun Lukko vyöryi 24–19-johtoon. Sen jälkeen pallo alkoi polttaa kohtalokkaasti. Kotijoukkue hukkasi peräti viisi eräpalloa putkeen.

Lukko joutui maksamaan kuuluisat oppirahat kantapään kautta.