Lukon kolmikko A-poikien mitalijahtiin

26.4.2019

Mitali mielessä. Niilo Nurmi (vas.), Miko Köykkä ja Ville Järnvall viimeistelivät SM-virettänsä tutussa Kostia Areenassa. Kuva: Asko Niemi.
Mitali mielessä. Niilo Nurmi (vas.), Miko Köykkä ja Ville Järnvall viimeistelivät SM-virettänsä tutussa Kostia Areenassa. Kuva: Asko Niemi.

Ville Järnvall, Miko Köykkä ja Niilo Nurmi taistelevat Suomen mestaruudesta Puijo Wolleyn riveissä.

Luja-Lukko ei saanut kokoon omaa A-poikajoukkuetta yrityksestään huolimatta, mutta pälkäneläisseuran edustajilla on silti vahva edustus viikonlopun SM-finaaleissa.

Ville Järnvall, Miko Köykkä ja Lempäälän Kisan kirjoilla oleva Niilo Nurmi hakeutuivat oma-aloitteisesti Puijo Wolleyn junioreihin ja löysivät mieluisan pelipaikan legendaarisen Jukka Lehtosen luotsaamasta ryhmästä.

Nyt he pääsevät taistelemaan SM-mitaleista toisella kotikentällään.

– Lähdetään hakemaan hyvälle kaudelle arvoisensa loppu, Järnvall pohjusti viitaten Lukon upeisiin kakkossarjaesityksiin.

Pälkäneläisjoukkue eteni sensaatiomaisesti välieriin asti, kunnes kokemattomuudesta piti maksaa oppirahat East Volleyta vastaan.

– On huippufiilikset, kun pääsen vielä viimeisenä junnuvuonna finaaleihin, Nurmi iloitsi.

Vaikka Nurmi on ollut LeKin kirjoilla, hän on treenannut paljon Lukon kanssa. Armeijakiireet ovat verottaneet harjoittelua melkoisesti.

– Kohtaamme alkulohkossa heti Pielaveden Sammon. Silloin haetaan asetelmia (Severi) Savonsalmesta finaalia varten, Köykkä lähetti terveisiä Savo Volleyn liigasentterille.

Savonsalmi saa tavaraa niin ikään miesten maajoukkuerinkiin kuuluvalta Fedor Ivanovilta.

Puijo Wolley pelaa A-lohkossa Sammon, Nurmon Jymyn ja Kempeleen Lentopallon kanssa. B-lohkossa iskevät Kauhavan Wisa, Vammalan Lentopallo, Napapiirin Palloketut ja Keimolan Kaiku.