Lukon vahvistusten itsevarmuus on huipussaan

12.9.2019

Tuoreissa vahvistuksissa on näköä ja jerkkua: Valtteri Tynys (vas.) ja Joonas Järnvall. Kuva: Asko Niemi.
Tuoreissa vahvistuksissa on näköä ja jerkkua: Valtteri Tynys (vas.) ja Joonas Järnvall. Kuva: Asko Niemi.

Valtteri Tynys on valmis poikakalenteriin, Joonas Järnvall rehentelee punttisalilla.

Lukon kanssa treenanneet Valtteri Tyngapeth-Tynys ja Joonas Reisi-Järnvall saivat päävalmentaja Heikki Kososelta mieluisan tiedon elokuun loppupuoliskolla.

Hemuli lupasi kaksikolle pelipaikan tulevan kauden kakkossarjajoukkueesta.

Lukko on 21-vuotiaalle Tynykselle tuttu joukkue jo tarunhohtoisen Paelkaene Gardenin kukoistuskaudelta. Niinpä keskitolppa hihkui riemusta, kun tiistainen harjoitusvuoro on takavuosilta tutussa ympäristössä.

Kosonen tuntee 22-vuotiaan Järnvallin metkut jo Ylöjärven Ryhdin ajoilta. Jerkku on Lukon ykköslaiturin Ville Järnvallin isoveli, mutta kentällä marssijärjestys on toinen ainakin toistaiseksi.

Jerkku on elementissään varsinkin punttisalilla. Kun muut lopettavat kyykkäämisen, hän vasta lämmittelee niillä painoilla.

– Onneksi Pälkäne ymmärsi hommata riittävästi painoja salille, että meikäläinenkin pystyy treenaamaan kunnolla, Järnvall lohkaisi taannoin.

Nettitoimitus otti mielenkiintoisen kaksikon tenttiin leiriviikonlopun aattona. Lauantaina on luvassa viiden tunnin hikoilu Kostia Areenassa ja sama setti illalla saunan löylyissä.

Tiivis rupeama alkaa perjantaina, kun Lukko matkustaa Pyynikille maineikkaan Rantaperkiön Iskun vieraaksi. Harjoitusottelu alkaa klo 18.

1) Minkälaisin miettein tulet legendaariseen joukkueeseen?

Tynys:– Paluu sähkönsinisiin tuntuu erittäin hyvältä. Kaipuu kentälle on palava.

Järnvall:– Hyvillä. Parin vuoden kuntasarjajakso oli sopiva "tauko". Nyt tekee taas mieli treenata kovempaa ja pelata kovempia pelejä.

2) Oma vire ja tulevan kauden odotukset?

Tynys:– Kunto on kohentunut huomattavasti pakotetun vapaaehtoisen tauon (intti) aikana – ja korvien välinen lihas sitäkin enemmän. Odotan kovia vääntöjä ja itseni ylittämistä.

Järnvall:– Kunto on parantunut kesän aikana. Toivottavasti sama jatkuu syksyn mittaan. Odotan, että pääsisin pelaamaan syksyllä ainakin eriä. Kevään tavoitteena on pääsy avauskokkeliin.

3) Minkälainen meininki on ollut Heikki Hemuli-Kososen komennossa?

Tynys:– Ammattitaitoa löytyy vaikka kuinka. Aina tuntuu hyvältä saapua treeneihin ja lähteä sieltä pois, kun tietää kehittyneensä.

Järnvall:– Heikki on huippuvalömentaja. Uskallan väittää, että yksi Suomen parhaista. Meininki on minulle tuttua jo Ryhdin ajoilta. Heikin treenit ovat aina kovia. "Ei ole järkeä harjoitella, ellei harjoitella tosissaan" on mielestäni hyvä periaate.

4) Minkälainen paikka Lukon uusi kotisali Kostia Areena on?

Tynys:– Loistava halli. Jos joku kehtaa epäillä, tervetuloa paikan päälle tarkistamaan.

Järnvall:– Loistava sali. Kakkossarjaa joutuu pelaamaan usein pienissä koulun saleissa ilman kunnollista syöttötilaa. Katsomosta puhumattakaan.

5) Mitä Lukolta voi odottaa?

Tynys:– Kovaa vääntöä ja hyviä jälkipelejä.

Järnvall:– Henkilökohtaisesti odotan mukavaa peliporukkaa, tuloksellisesti vähintään samaa kuin viime kaudella. Joukkueen suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin.

Mitä tuot Lukon joukkueeseen?

Tynys:– Ainakin poikakalenterimateriaalia ja turvallisuuden tuntua.

Järnvall:– Jaa huonon ja alatasoisen huumorin lisäksi? Hyvän vaihtopelaajan ainakin alkuun. Vaikka olen lähtökohtaisesti yleispelaaja, pystyn hoitamaan myös hakkurin ja keskitorjujan roolia.