WFCKU5HH79

Apialta tuli paljon informaatiota ja riemukas voitto – Lukko antoi kaikille pelaajilleen reilun näyttöpaikan

22.9.2022

Valkeakosken Isku-Veikot-Lukko 2–3 (19–25, 25–19, 11–25, 26–24, 13–15)

Kauden ensimmäinen ottelu oli ykkössarjaan valmistautuvalle Luja-Lukolle arvokas testilaboratorio.

Pälkäneläisjoukkueen valmennusjohto antoi kaikille pelaajilleen reilun näyttöpaikan ja sai paljon arvokasta informaatiota.

– Neljän ensimmäisen erän kokoonpano oli käsikirjoitettu etukäteen. Pidimme sapluunasta kiinni numeroista välittämättä. Viidenteen erään vedettiin pelaava kokoonpano lennosta, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen summasi.

Otteiden ailahtelu oli ymmärrettävää taustaan nähden. Peli on aina täysin eri juttu kuin harjoitus.

– Pelin kuva oli tyypillinen lähtökohtiin nähden. Voimasuhteet vaihtelivat kuin suomalaisen kesäkuun sää. Välillä paistoi, välillä satoi, Miettinen kuvaili.

Lukon pääkoordinaattori Juha Hämäläinen oli samoilla linjoilla.

– Tiukka vääntö teki meille todella hyvää. Saimme arvokasta dataa joukkueen kehityskohteista ja pelaajien tämän hetken vireestä, Hämäläinen tiivisti.

Parhaimmillaan pälkäneläisten peli kulki juuri niin kuin Hämäläinen haluaa.

– Lainaan tässä hyvän ystäväni ja kollegani Jukka Tuovisen lausuntoa. Niinä hetkinä homma toimi niin hyvin, että teimme vastustajalle p…eraiskauksen, Hämäläinen tuumi.

Lukossa debytoineen Aarni Ruoholan ensiesiintymistä seurattiin suurella mielenkiinnolla. Vasta 15-vuotias laituri joutui odotetusti vastustajan syöttöpommitukseen kahdessa pelaamassaan erässä. Tulokas kesti hiillostuksen lupaavan hyvin.

– Aarni tuli sisään omaan rauhalliseen tyyliinsä ja pärjäsi ihan hyvin suhteellisen korkeatasoisessa lentopallo-ottelussa. Eikä ikää kannata säikähtää – Valioliigassa nähtiin juuri debyytti 15-vuotiaalta pelaajalta, Hämäläinen viittasi Arsenalin Ethan Nwaneriin.

Ruohola muistaa varmasti, kun hän kopitti melkein ensitöikseen takavuosien maajoukkuemiehen Markus Kaurton.

Teemu ja Mikko Kuuselan tyyneys oli Lukon valmennusjohdon mieleen. Liigapeleissä karaistuneet veljekset rauhoittivat merkittävästi koko joukkueen pelaamista. Teemu teki Lukon kanssa sopimuksen jo keväällä, Mikko on auttanut joukkuetta kesästä lähtien ja on luvannut tehdä samoin myös jatkossa.

– Turha sitä on kierrellä – veljeksillä on iso tilaus tässä joukkueessa, Hämäläinen muotoili.

Lukon takataskuun jäi vielä kortteja. Libero Vili-Valtteri Help ja sentteriksi istutettu Verneri Halttula puuttuivat vahvuudesta kokonaan.

Lisäksi sairastellutta Daniel Kososta peluutettiin vain tovi. Kimmoisa laituri teki kahdeksan pistettä ensimmäisessä erässä ja siirtyi sen jälkeen vaihtopenkille.

Lukko jatkaa harjoituspelejänsä jo lauantaina kotiottelulla ykkössarjan suursuosikkia Lempo-Volleyta vastaan. Kamppailu alkaa Kostia Areenalla klo 16 ja päättää samalla pälkäneläisten tiukan rypistyksen. Viiteen päivään mahtuu kaksi peliä, neljä harjoitusta ja päätteeksi pelaajien ansaitsema saunailta.

– Isku-Veikot haastoi meidän hienosti. Me haluamme tehdä saman Lempoa vastaan, Hämäläinen pohjusti.

Lukko avasi kautensa voitokkaasti Apialla. Kuva: Outi Pettersson.