WFCKU5HH79

Kalliojärvi tuo Kyyjärven tähdet Kostialle

21.3.2021

Saa nähdä, minkälainen ilme Mister Kyyjärven Hannu Kalliojärven kasvoille ilmestyy iltapäivällä Kostia Areenalla.

Kalliojärveä on näet tervehtimässä maankuulu kuntajakoselvittäjä Eero Laesterä, joka järjesteli hiljattain sikäläistä kuntaliitosta.

Kalliojärvi totesi taannoin, että Kyy Yorkista tulee valtakunnallinen metropoli työn alla olevan kuntaliitoksen jälkeen.

Se piti tehdä Kyyjärven, Karstulan, Kivijärven ja Kannonkosken kesken, mutta Kannonkoski hylkäsi tämän suunnitelman. Seuraukset ovat nyt pohdinnassa.

Joka tapauksessa hallintotieteiden tohtori Laesterä tietää nyt tarkasti, miten kyyjärveläiset ajattelevat, reagoivat ja pelaavat lentopalloa.

Tämä on askarruttanut jopa Kalliojärveä, vaikka sikäläisen lentopallon ruumiillistumalla on käsissään ykkössarjan nimekkäin nippu. Silti guru vahvisti ryhmäänsä siirtoajan loppumetreille asti.

Laesterä kuuli sikäläisessä kauppakeskuksessa Paletissa poiketessaan, että Kyyjärvi kartoitti tiiviisti latvialaisvahvistuksia vielä muutamaa tuntia ennen H-hetkeä.

Loppujen lopuksi ykkössarjan parhaan passarin Ralf Ozolinsin ja liigaympyröissä karaistuneen Aivars Petrusevicsin seuraksi ei löydetty kaivattua apulenkkiä.

Se olisi auttanut kovasti, kun sikäläisen betoniyrityksen Betsetin nimeä käyttävä joukkue lähtee taistelemaan liigapaikasta kauden huipentavissa pudotuspeleissä.

Ozolinsin pelinrakentelua on kehuttu vuolaasti – ja kaikki suitsutukset ovat olleet paikallaan. Petrusevics on pelannut Suomessa jo lähes vuosikymmenen ja tuntee melkein kaikki salit läpikotaisin. Niinpä VaLePasta ja Hurrikaanista tuttu laituri oli ihmeissään, kun tämän päivän matka suuntautuu tuntemattomaan paikkaan – Kostia Areenalle.

Tarvittaessa hän voi kysyä vinkkejä Roope Keskiseltä, joka on käynyt Kostialla treenaamassa ja tuntee näin paikan.

Petrusevics on hieno pelaaja. Niinpä häntä kävi sääliksi keväällä 2012 kaikkien aikojen finaalisarjan jälkeen. Silloin Petrusevicsin edustama Hurrikaani hävisi seitsemännen finaalin viidennen erän VaLePalle.

Tyhjä katse jäi elävästi mieleen, kun kovapomppuinen laituri vetäytyi kamppailun jälkeen Salohallin takaovelle ja veti hermosauhut.

Kyyjärvellä saadaan kiittää juuri Kalliojärveä siitä, että joukkueeseen on saatu Ozolinsin ja Petrusevicsin tapaisia ykkössarjatähtiä.

Kalliojärvi johti joukkonsa liigakarsintoihin neljä kertaa 2010-luvun aikana ja elättelee edelleen suurta unelmaa pääsarjapaikasta.

Kolmella ensimmäisellä kerralla karsintapelit piti järjestää joko Vimpelissä tai Karstulassa, mutta keväällä 2019 Kyky pääsi metsästämään liigapaikkaa vihdoin omassa salissaan.

Tämä tuli mahdolliseksi viisi vuotta sitten valmistuneen remontin ansiosta. "Pitsalaatikko" muuttui silloin halliksi.

Tänä keväänä jos koska tämä unelma voisi toteutua, jos Kyyjärvi pystyy vakuuttamaan lentopalloliiton päättäjät. Liigakarsintoja ei pidetä, mutta takaporttia on pidetty raollaan. Sinne osoittaa myös runkosarjan ykkösen Tuto Volleyn kengänkärki.

Kyyjärvi on näyttänyt tasonsa kauden mittaan häviämällä vain kolme ottelua.

Kevät näyttää, miten tämä asia etenee.

Sääli, kun pälkäneläisyleisö ei pääse katsomaan Kyyjärven hienoa joukkuetta livenä tiukkojen koronarajoitusten takia. Sen sijaan on tarjolla striimi Lukon facebook-sivuilla.

Kostian ykkössarjakamppailu alkaa klo 16.

Ville Järnvallilla ja kumppaneilla on tänään tiukka paikka, kun verkon toiselle puolelle astelee Kyyjärvi. Kuva: Rami Myllymaa.