WFCKU5HH79

Klassikkopeli huipentaa Lukon syyskauden – Tuovinen on nostanut Jymyn uudelle tasolle

18.12.2022

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue on kokenut selkeän arvonnousun eteläpohjanmaalaisten silmissä.

Vielä viime kaudella Nurmon Jymy vei pälkäneläiset sikäläisen yläasteen ahtaaseen saliin, kun Kyyjärven Kyky, Lempo-Volley ja muut mahtiseurat pääsivät paistattelemaan Nurmohallin kirkkaissa valoissa.

Tällä kertaa Lukko pääsee oikein pääareenalle, kun joukkueet kohtaavat tänään syyskauden huipennuksessa.

Tosin Lukko oli pikkusalissa kuin kotonaan rakennettuaan pohjansa maankuulun Paelkaene Gardenin ainutlaatuisessa miljöössä. Tunnelmallinen päätykatsomo nahkasohvineen kuuluu suomalaiseen alasarjahistoriaan. Samoin verkon kohdalta roikkunut väliverho.

Jopa hakkurilegenda Lelu Ojansivu kävi testaamassa paikan ja hurmasi kerrasta pälkäneläisyleisön.

Siinä salissa pelimiehet erottuivat alapaulaan syöttäneistä vellihousuista ja peräseinään mätkineistä hehtaarilyöjistä. Siellä palloa piti käsitellä juuri oikealla korkeudella ja kovuudella.

Nyt haasteet ovat toisenlaisia, kun ahkerasti treenannut Jymy heittää Lukolle kovan haasteen tilavassa hallissa. Nurmolaisjoukkue on noussut uudelle tasolle valmentajavelho Jukka Tuovisen johdolla.

Tuovinen kuuluu ilman muuta Suomen kermaan, kun liigaluotseja lyödään järjestykseen.

Kahden edelliskauden perusteella ilmassa ovat kaikki klassikon ainekset. Silloin joukkueet tarjosivat hyytävää jännitystä ennen kaikkea Kostia Areenalla.

Toissa talvena ilmassa värisi poikkeuksellisen paljon sähköä, vaikka Kostian lehterit kumisivat tyhjyyttään koronan takia.

Silloin tunne ajoi välillä järjen ohi, kun katkaisupaikkoja siunaantui molemmille joukkueille. Jymy hukkasi neljä eräpalloa ja Lukko kuusi, kunnes kaikkiaan yhdestoista tilaisuus toi vihdoin ratkaisun. Peräti 36 pistettä tehtaillut Ville Järnvall näytteli pääroolia Lukon voittaessa 3–1.

Vuosi sitten nähtiin vielä huikeampi viiden erän draama. Jymy sai Pälkäneellä kolme ottelupalloa ja pääsi hyökkäämään ratkaisevaa pistettä peräti viisi kertaa, mutta Lukko ei suostunut taipumaan.

Lukko vei viidennen erän 17–15 ja koko ottelun 3–2. Silloin Järnvall, Tomi Perkiö ja Roope Keminen näyttelivät päärooleja. Hollolan Elvis istutettiin hänelle oudolle liberon tontille tiukassa paikassa.

Kotivoitto maistui niin makealta, että pääkoordinaattori Juha hämäläinen piipahti Panaman kiihkeässä sykkeessä ja avasi vielä illalla konjakkipullon kotonaan (vaimon tietämättä).

Tänään rakennetaan uutta tarinaa Nurmohallissa alkaen klo 13. Kamppailu on nähtävissä Solidsportilta.

Miko Köykkä ja kumppanit taistelevat ykkössarjapisteistä tänään Nurmossa. Kuva: Juuso Koro.