WFCKU5HH79

Kostia keräsi kehuja Mikko Eskosta lähtien – "Parempi kuin moni liigahalli"

20.9.2020

Pälkäneen kunnanisät saivat perjantai-iltana arvovaltaisia kehuja Suomen parhailta lentopallojoukkueilta VaLePalta ja Akaa-Volleylta.

Suitsutusten kohteena oli monien vieraiden ihastelema Kostia Areena.

– Erinomainen paikka pelata. Lattia ja valot viimeisen päälle. Ei mitään valittamista, VaLePan passarilegenda Mikko Esko kiitteli.

Esko on pelannut komean uransa aikana paikassa jos toisessa ja törmännyt erilaisiin epäkohtiin.

– Tämä on parempi kuin moni liigahalli, Esko arvioi ja mainitsi miettimättä Pielaveden, Kokkolan sekä Oulun.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko yhtyi Eskon näkemykseen.

– Hienot puitteet. Aluksi ajattelin, että tila loppuu hiukan kesken. Mutta sekin pelko oli turhaa, Kangaskokko viittasi vapaisiin alueisiin.

Perjantai-iltana tilaa oli vielä normaalia vähemmän, koska kentän päätyihin ja ikkunan puoleiselle sivustalle tuotiin irtotuoleja.

Näin yleisö saatiin sijoitettua korona-ajan vaatimalla väljyydellä. VaLePan ja Akaan välinen huippukamppailu keräsi lehtereille 152 katsojaa. Toki hiukan enemmänkin olisi mahtunut, mutta määrä oli komea nykytilanne huomioiden.

– Näin hallista kuvia etukäteen ja tiesin näin, mihin olemme tulossa. Tämä on loistava paikka ykkössarjajoukkueelle. Kenttä riittäisi liigassakin, mutta silloin katsomotiloja saisi olla vähän enemmän, Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp arvioi.

Lüütsepp harmitteli Akaan "harjoitusmaista" otetta, mutta tämä oli katsojille pieni murhe kokonaisuuden kannalta. He näkivät Eskon, Urpo Sivulan, Joni Mikkosen, Sakari Mäkisen ja kumppanit livenä – ja osasivat nauttia tästä.

Kun vatsantäytteeksi oli tarjolla vielä Katajan Lihan maukkaita possuaterioita, nautinto muodostui vielä suuremmaksi. Kari Katajan järjestämästä ruokatarjonnasta tuli illan mittaan pelkkiä kehuja.

Mestarien liigaan valmistautuva VaLePa pehmitti Akaan lukemin 3–0 (25–18, 29–27, 25–21) ja toisti näin viikon takaisen tempun. Akaa vei tämän jälkeen pelatun lisäerän 25–15.

– Meidän peliin löytyi kaivattua energiaa ja tunnetta vasta sen jälkeen, kun vaihtomiehet pääsivät irti. Onneksi harjoituspelit ovat nyt ohi. Joukkue syttyy varmasti toisella tavalla, kun liiga alkaa, Lüütsepp uskoi.

– Meidän peli on ollut aika hyvin kuosissa alkusyksyn peleissä. Toki sen pitääkin olla, koska edessä on heti kovia panospelejä, Esko summasi.

Hienon lentopalloillan parhaat pelaajat valitsi otteluisäntä Mika Paloluoma. Valkeakoskelaisen Veikon Koneen kauppias päätyi Akaasta Aleksi Kaatrasaloon ja VaLePasta Romans Saussiin.

– Sauss oli meille hyvä hankinta. Yhteispeli on löytynyt hämmästyttävän nopeasti, Esko kiitteli.

VaLePan parhaaksi valittu Romans Sauss oli paha pideltävä Akaan torjunnalle. Tässä eteen hyppäävät Markus Kaurto (vas.) ja Mikko Kuusela. Kuva: Rami Myllymaa.