WFCKU5HH79

Kostia on passarilegenda Mikko Eskon mieleen – ”Tänne on aina mukava tulla”

17.9.2022

VaLePa-Akaa-Volley 3–1 (25–23, 19–25, 25–21, 25–19)

– Kiitokset järjestelyistä. Tänne on aina mukava tulla, lentopallolegenda Mikko Esko kehui Kostia Areenan perjantai-iltaa.

Vilpitön arvio oli suunnattu Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen ahkeralle talkoojoukolle. Se järjesti hienon lähtölaukauksen Pälkäneen lentopallokaudelle ison työn tehneen Asko Niemen johdolla.

Lukko organisoi Pirkanmaan parhaiden kohtaamisen jo kolmantena syksynä peräkkäin. Liigakauden alle sijoitettu kamppailu on vakiinnuttanut paikkansa kalenterissa ja herättänyt lentopalloväen kiinnostuksen.

Tällä kertaa huippuottelua seurasi 143 katsojaa paikan päällä ja laaja joukko Aamulehden monikameratuotannon kautta. Vilppulan sanaseppo Jari Ahvenjärvi on rakentanut itselleen jonkinasteisen kulttimaineen lyhyessä ajassa. Ja täysin aiheesta – Ahvenjärvi tietää, että kentällä on samaan aikaan kaksitoista miestä.

Esko lähti kotiin joukkueen parhaan pelaajan palkinnon kanssa – ties monennenko kerran. Olisi mielenkiintoista tietää, mihin hän on säilönyt kaikki tavarat vuosien varrella. Akaan puolelta palkittiin tuore iranilaisvahvistus Mohammedreza Beyk, jonka nimen kanssa toimittajat harovat hiuksiansa (jos niitä on) vielä lukuisia kertoja.

Valinnoista vastasi illan otteluisännän Veikon Koneen maestro Mika Paloluoma, joka tunnetaan intohimoisena Akaan kannattajana.

VaLePaan palannut hakkuri Urpo Sivula (25/+17) vastasi illan näyttävimmistä lyönneistä. Konkarin huippuvire ja hyväntuulisuus lupaavat sastamalalaisjoukkueelle paljon kevättä ajatellen. Kaikki tietävät, mitä paljon tarkoittaa VaLePan tapauksessa.

– ”Upi” on elämänsä keväässä, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko iloitsi.

Perjantai-illan perusteella on helppo sanoa, että Sivula on edelleen Suomen paras hakkuri. Piste.

Akaan puolelta päähuomio kiinnittyi kahteen kotimaiseen kasvoon: kolme erää pelannut laituri Jere Tikkala esitti lupaavia otteita ja vasta 42-vuotias sentteri Anssi Vesanen kohahdutti monia katsojia. Vesanen yritti luikkia Kostialle vaivihkaa seiniä pitkin, mutta tämä ei onnistunut alkuunkaan.

Vesanen on Lempo-Volleyn kirjoilla, mutta hän auttoi Akaata ainakin nyt. Tulevaa katsotaan Akaan luotsin Olli Kunnarin mukaan päivä kerrallaan.

Akaan tuore sentterihankinta Petteri Tyynismaa keskittyy nyt nuorten EM-lopputurnaukseen.

– Toivottavasti Petteri on pitkään poissa. Suomella on nyt niin hyvä ikäluokka, että siltä voi odottaa menestystäkin, Kunnari tuumi.

Kangaskokkoa ilahdutti VaLePan toisen erän jälkeinen ryhtiliike.

– Löysimme taas avaimet omaan peliin vaikean vaiheen jälkeen. Tämä on hyvä merkki tulevaa ajatellen. Syöttöpeli ilahdutti – seitsemän ässää vain kymmenellä virheellä.

Aloitusten merkitys korostuu lokakuun alussa odottavissa Mestarien liigan otteluissa.

– Euroopan kentillä täytyy syöttää kovaa, jos aikoo pärjätä. Meiltä löytyy 7–8 kaveria, jotka pystyvät tähän, Kangaskokko laski.

Perjantai-illan palkitut. Mika Paloluoma palkitsi VaLePasta Mikko Eskon ja Akaasta Mohammedreza Beykin. Kuva: Asko Niemi.