WFCKU5HH79

Kostialle on tulossa hurja hakkuri – Prinssi on kasvanut kuninkaaksi

21.11.2020

Superlatiivien käyttö menee välillä överiksi urheilussa, mutta tässä tapauksessa kaikki kehut ovat paikallaan.

Sunnuntaina Luja-Lukon vieraaksi saapuvan Karhulan Veikkojen vahvuuteen kuuluu yksi Suomi-lentiksen kuumimmista nimistä – Aleksander Rastamo.

Ducksin liigajoukkueen hakkuri on vahvistanut farmiseura Veikkoja toistaiseksi kahdessa ykkössarjaottelussa.

Tulokset puhuvat puolestaan – Rastamo paukutti Pielaveden Sampoa vastaan 36 pistettä ja Lempo-Volleyta vastaan 29 pistettä.

Veikkoja hinaava Matti Palonen kutsui Rastamoa taannoin prinssiksi. Tämän kauden esitysten perusteella 20-vuotias ja 192-senttinen pallontappaja on kasvanut kuninkaaksi.

Haminan Arsin kasvatti on näyttänyt potentiaalinsa jo liigassakin. Hiljattain hän puhkoi Akaa-Volleyn torjuntaa kovilla tehoilla. Ilmavat lyönnit menivät välillä torjujien yli.

Niinpä Ducksin maajoukkuehakkurin Joonas Jokelan pitää olla varpaillaan pelipaikkansa takia.

– Rastamo on fyysisesti lahjakkain pelaaja, kenet olen nähnyt urani aikana. Pikku hiljaa hän on oppinut myös lentopallon pelaamisen, Ducksin valmentaja Juho Rajala kehui.

Näillä näkymin Kostia Areenalla nähdään kolme Ducksin liigapelaajaa. Luultavasti nämä ovat Rastamo, Tommi Mäkelä ja Ville Kattelus.

Tämä tietää runsaasti työsarkaa tiiviisti harjoitelleelle Luja-Lukolle.

– Kaikissa joukkueissa on kovia ukkoja tässä sarjassa. Niitä ei auta pelätä. Pitää keksiä keinoja niiden eliminoimiseksi ja tehojen alentamiseksi, Lukon valmentaja Heikki Hemuli-Kosonen painotti.

Lukko onnistui tässä hyvin viime lauantaina Paavo Korhosta vastaan. Rantaperkiön Iskun hakkuri on ollut ykkössarjan pörssikärki jo pari vuotta.

Lukon ja Veikkojen välinen kamppailu alkaa Kostia Areenassa tutusti sunnuntaina klo 16.

Lukko-luotsi Heikki Kosonen yrittää keksiä keinot Veikkojen hakkurin Aleksander Rastamon hillitsemiseen. Kuva: Rami Myllymaa.