Kostian heinäsirkka järkytti isänsä mielenrauhaa – Lukko piinasi Iskua

17.9.2021

Lukko-Rantaperkiön Isku 1–3 (11–25, 25–21, 14–25, 24–26)

Luja-Lukon vahvuuteen palannut Daniel Kosonen järkytti isänsä mielenrauhaa Kostia Areenan hienossa lentopalloillassa.

Heikki Kososen luotsaama Rantaperkiön Isku oli ihmeissään, kun pälkäneläisjoukkueen heinäsirkka ryhtyi polttamaan palloa torjujille aina vaikealla vasemmalla kädellä.

Isä-Kososen posket alkoivat punoittaa pahaenteisesti Lukon hakiessa himokkaasti viidettä erää, mutta liika oli sentään liikaa.

Oli täysin inhimillistä, että poika-Kososelle sattui muutama suora virhe ratkaisuhetkillä. Näin perherauha säilyi.

– Danielista oli vaikea saada otetta. Nuori mies toi eloa muutenkin pirteästi pelanneen Pälkäneen peliin, Isku-luotsi kehaisi poikaansa.

– Hieno sisääntulo. Daniel tuli sisään raikkaalla ilmeellä, Lukon ottelukoutsi Petteri Miettinen säesti.

Taustaan nähden esitys oli hämmentävä. Yleisurheilukautensa päättänyt Kosonen vapautui Ruotsi-ottelun aiheuttamasta karanteenista vasta viikonloppuna ja liittyi harjoitusvahvuuteen peliä edeltävänä iltana. Toki korkeushypyn Suomen mestari kävi treeneissä myös kesällä aina kun ehti ja luvan sai.

Ilta oli erityinen myös isä-Kososelle. Hän teki kolme edelliskautta töitä juuri Lukon kanssa läpikotaisin tutulla Kostia Areenalla. Nyt hän asteli läheiseen paikkaan legendaarisen Rantaperkiön Iskun asussa.

– Pälkäne puolusti hyvin ja hyökkäsi rohkeasti. Ottelutapahtuma oli kaikin puolin tutun laadukkaasti järjestetty – niin kuin täällä aina, Kosonen suitsutti.

Kun Isku kävi vuotta aiemmin Lukon vieraana, tamperelaiset veivät kamppailun hymyhuulin. Ilkeimmät kaverit heittelivät vielä tylyjä kuitteja vastustajan suuntaan. Heille ei tullut kuulemma edes hiki.

Nyt kellossa oli hiukan kohteliaampi ääni.

Toki tamperelaiset pääsivät rallattelemaan nytkin avauserän, mutta silloin vierailta onnistui kaikki. Syötöt purivat ja vaikeatkin pallot kaivettiin ylös. Siinä vaiheessa onnetarkin oli suotuisa.

Lukon kaiken nähnyt pääkoordinaattori Juha Hämäläinen rauhoitteli joukkuetta pariin otteeseen todeten, ettei mikään joukkue pysty syöttämään tuolla tavalla koko ottelua.

Ja niinhän siinä kävi – taistelu oli tasapäistä toisesta erästä lähtien.

Isännät panivat tiukasti hanttiin 16 pistettä takoneen Tomi Perkiön, Kososen ja Akaa-Volleyn treeneissä edistyneen liberon Vili-Valtteri Helpin johdolla.

– Tomi pelasi rohkeasti. Vili oli ihailtavan eleetön ja ilmeetön. Hän ei höntyillyt missään tilanteessa. Siinä on libero minun mieleeni, Miettinen summasi.

Hämäläisen ohella myös hakkuri Atte Puholainen, passari Jonne Haavisto ja laituri Roope Keminen esittäytyivät ensimmäisen kerran kotiyleisölle. Myös Jouni Laine oli kokoonpanossa, mutta Turengin taikuri ei päässyt vielä kentälle.

Pälkäneläinen lajilegenda Jari Rämö palkitsi Lukon parhaana Kososen ja Iskun ykkösenä Tiitus Vuoren. Kahva-lempinimellä kulkeva Rämö käytti powerpeippiä jo paljon ennen kuin sitä oli keksittykään. Kosonen ja Vuori lähtivät kotiin Uotilan Leipomon maukkaan limppupaketin kanssa.

Aamulehti tarjosi Pirkanmaan derbyn lukijoilleen suorana lähetyksenä. Tunnelmaa loi Vilppulan samettikurkku Jari Naukku-Ahvenjärvi, joka nousi jo viime talvena Suomen lentopalloselostajien ehdottomaan eliittiin.

Korkeushypyn Suomen mestari Daniel Kosonen vahvistaa Lukon hyökkäyspeliä tuntuvasti. Kuva: Petteri Miettinen.