WFCKU5HH79

Köykän kujeet tunnetaan Nurmossa asti

8.11.2020

Nurmon Jymyn tiedotusta on kehuttu vuosien varrella useaan otteeseen.

Eikä syyttä – Etelä-Pohjanmaan lippulaivan mediaosasto on erittäin hyvin perillä koko maata kiinnostavan ykkössarjan tapahtumista.

Tuore esimerkki saatiin isänpäivän kotiottelun aattona, kun Jymy raportoi kattavasti Pälkäneen Luja-Lukon vierailusta.

Kostia Areenan liepeillä pantiin erityisesti merkille Lukon kiinnostavimman kaverin noteeraaminen.

Näin Jymy:

"Seurantaan: Lukon "tolppa" – eli keskipelaajaosastolta Miko "Tero" Köykkä. On kuulemma kovetettu showmies – ja hyvä pelimies."

Nähtävästi Jymyllä on ollut omat tarkkailijat syksyn peleissä – tai sitten nurmolaiset ovat lukeneet tarkasti Lukon raportteja.

– Erehdyin lukeen ton ku menin nukkuu - ja pyörimiseks meni koko yö, Lukon bussista tavoitettu Köykkä kommentoi.

Nurmossa huokuu lentopalloperinteet. Siellä osataan arvostaa hienoa lajia ja kaikkea siihen liittyvää. Jymy on palkittu pariinkin otteeseen kauden lentopalloilmiönä – nuorisotyöstä ja niin ikään junioreihin liittyvästä Power Cupista.

Lukko kunnioittaa suuresti ennen kaikkea Jaakko Lepistöä, joka on kuulunut maajoukkueen fanitoiminnan kantaviin voimiin jo pitkään. Lepistö on kiertänyt kaikki maailman ja Suomen merkittävimmät tapahtumat.

Kun hakkurilegenda Olli-Pekka Ojansivu pelasi taannoin Lukon paidassa legendaarisessa Paelkaene Gardenissa, Lepistö oli tietysti paikalla. Hän ihastui suuresti, kun Ojansivun tahdittama pälkäneläisryhmä pehmitti myöhemmin Suomen eliittiin nousseen Akaa-Volleyn. Paelkaene Gardenin tunnelma teki Mister Lentopalloon suuren vaikutuksen.

– Valitettavasti en pääse tämänpäiväiseen otteluun. On samaan aikaan isänpäiväateria lasten kanssa, Lepistö viestitti sunnuntaiaamuna.

Ottelun ajankohta on kuin luotu Jymyn päävalmentajalle Slobodan Krljicille. Serbialaislähtöinen luotsi on tuore isä ja siksi isänpäivä on hänelle erityinen hetki.

Krljicin luotsaaman ryhmän tunnetuimmat nimet ovat Mika Mäntylä, Jani Sippola ja Tuomas Hautala.

Mäntylä pelasi taannoin Rantaperkiön Iskussa ja tuli Pyynikin aamutreeneissä tutuksi myös osalle Lukon pelaajista. Mikäli Jymyn aikoo kaataa, tämä hakkuri pitää saada kuriin tai ainakin nuhteeseen.

Sippola on monet kolkat kolunnut kettu. Hän on jakanut passeja kotimaan liigan ohella myös Saksassa, Belgiassa ja Romaniassa.

Hautala urakoi Lakkapäässä pitkään sentterinä ja taistelee nyt Lukon kulttitolppaa Köykkää vastaan.

Lukon luotsi Heikki Hemuli-Kosonen vie joukkonsa Nurmoon odottavaisin mielin.

– Tulossa on kova taistelu. Meillä on mahdollisuudet voittoon, jos pystymme pelaamaan omalla hyvällä tasollamme. Meidän pitää pelata tässä sarjassa osaamistasomme ylärajoilla, jos aiomme voittaa. Toisaalta mitään ihmeellisyyksiä ei tarvita, Kosonen pohjusti.

Ykkössarja on ensikertalaiselle hyvä opinsauna.

– Vaatimustason nousu on ollut pelaajien kehittymisen kannalta hyvä asia.

Lukon ja Jymyn kohtaaminen alkaa Nurmohallissa klo 16.

Tämä virne tunnetaan jo Nurmossakin – Miko "Tero" Köykkä valmiina taistoon. Kuva: Rami Myllymaa.