WFCKU5HH79

Kuopiolaislegenda suitsutti Pälkänettä – "Täydet pisteet järjestelyistä ja Aapiskukon palvelusta"

1.12.2020

Puijo Wolleyn naisjoukkue intoutui sunnuntaina kauden parhaaseen liigapeliinsä Pälkäneellä.

Se toi kuopiolaisvieraalle yhden erävoiton Kostia Areenassa – ja uutta uskoa tuleviin haasteisiin.

Hieno esitys olisi tuonut plakkariin pisteitä monelta joukkueelta, mutta Puijon harmiksi verkon toisella puolella oli kivikova LP Kangasala.

Kangasala rutisti 3–1-voiton ja toi Kostian 145-päisen yleisön eteen tuulahduksen suoraan Suomen huipulta.

Väkimäärä oli ilahduttavan suuri aiemmin päivällä tulleiden Pirkanmaan koronaukaasien jälkeen. Vielä puolenpäivän aikaan kahviopalveluista vastanneet Luja-Lukon edustajat pelkäsivät koko ottelun peruuntumista.

Tai ainakin suurta yleisökatoa.

Väki käytti kiitettävästi kahviopalveluita. Etenkin grillimakkarat kävivät kaupaksi.

– Täydet pisteet järjestelyistä. Hieno halli tarjoaa loistavat puitteet pelaamiseen, Puijon päävalmentaja Jukka Lehtonen kehui.

Kuopiolainen lentopallolegenda kuuluu lajin suuriin nimiin. Luotettava sentteri kantoi Suomi-paitaa suurella ylpeydellä toistakymmentä vuotta ja pääsi kiusaamaan kaikkia lajin mahtimaita Brasiliasta, Venäjästä ja USA:sta lähtien.

Lehtonen kokeili rahkeensa myös kansainvälisissä seuraympyröissä. Hän pelasi ammatikseen Saksassa, Kreikassa, Italiassa, Ranskassa ja Sveitsissä.

– Pälkäne jätti itsestään erittäin hyvän kuvan. Parempaa hallia ei voi toivoakaan. Lisäksi Aapiskukossa oli loistavat ruoat ja erinomainen palvelu, Lehtonen suitsutti.

Kuopiolaisjoukkue yöpyi Aapiskukossa.

– Paikkaa pitää kehua paksujen huutomerkkien kera.

Haluatko tuoda joukkueesi uudestaan Pälkäneelle?

– Milloin tahansa. Ellei sitä saada järjestymään, tulen ainakin Aapiskukkoon yöpymään ja syömään, Lehtonen vastasi.

Tapahtuma sai täyden tunnustuksen myös Jorma Malmilta. Kangasalan manageri lupasi jo, että vierailut jatkuvat ensi kaudella.

– Kaikki meni viimeisen päälle. Ei ole mitään huomautettavaa, vaikka sydänkohtaus olikin lähellä, Malm kuvaili.

Sydänkohtaus?

– Niin, kun avasin meidän pukukopin oven väärään aikaan. Tytöt tulivat juuri silloin suihkusta. Tuli äkkilähtö, Malm kuvaili.

Kangasalan ahkeraa talkoojoukkoa muistettiin aiheesta edellispelin jälkeen. Vapaaehtoiset panivat pelialueen kuntoon ihailtavalla ripeydellä. Lukon ystäviin lukeutuva Timo Palokangas oli taas elementissään.






Tiukkaa taistelua. Kangasalan torjujat Karoliina Friberg (vas.) ja Emmi Jalonen yrittävät pysäyttää Puijon hyökkäyksen. Lyöntivuorossa Emilia Kääntä. Anni Toivonen (vas.) ja Anna Kaisa Kerminen varmistavat. Kuva: Pertti Flinck.