WFCKU5HH79

Lentopalloherkku jatkuu Kostialla – Kivikova Lempo saapuu Lukon vieraaksi lauantaina

23.9.2022

Kostia Areenan yleisöä hemmotellaan heti lentopallokauden alkajaisiksi Pirkanmaan parhaalla tarjonnalla.

Viikko sitten lähialueen hienoimpaan saliin marssivat VaLePan ja Akaa-Volleyn liigasikermät. Lauantaina (24.9.) Luja-Lukon tähtivieraaksi saapuu ykkössarjan kestomenestyjä Lempo-Volley.

Kamppailu alkaa klo 16.

Lempääläläisjoukkue on keikkunut ykkössarjan kärkijoukossa jo pidemmän aikaa ja lyönyt joka kevät kiilaa liigaan pyrkineiden ryhmien etenemiselle.

Kun Tuto ja Kyyjärven Kyky valtasivat pääsarjapaikan, Lempo jäi yksinäiseksi jättiläiseksi. Kivikova kokoonpano on niin laaja, ettei muutaman miehen poissaolo romuta vielä menestystoiveita.

Näillä näkymin Lempon kokoonpanosta puuttuvat loukkaantunut Eemi Pöllänen, Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen, Veeti Ahlfors ja kenties myös Sten Kruuda. Silti laajasta kokoonpanosta löytyy laatupelaajia jokaiselle tontille.

On varmaa, että Kostian läpikotaisin tunteva Lempo-luotsi Tuomas Alatalo on virittänyt joukkonsa huippuiskuun. Tästä saatiin paras todiste viime talvena Lempon edellisellä vierailulla. Siinä myllytyksessä Lukolle ei jäänyt palaakaan.

Silloin Lukon lentopallopomo Asko Nalle-Niemi pohti kuumeisesti, voisiko live-lähetyksen katkaista ”vahingossa”.

Lempo pelaa Pälkäneellä viimeisen ottelunsa ennen ykkössarjan starttia. Kausi jyrähtää käyntiin 1. lokakuuta kotiottelulla Karhulan Veikkoja vastaan. Lukko aloittaa oman osuutensa vasta reilut kaksi viikkoa myöhemmin (16.10.) kärkikastiin povattua Oulun Kiskoa vastaan.

Lukon valmennusjohto pyöritti vinhaa vaihtorulettia, kun joukkue pelasi syksyn ensimmäisen ottelunsa Isku-Veikkoja vastaan. Mielenkiintoista nähdä, minkälaisen strategian joukkue valitsee tällä kertaa.

Torstaisesta ottelusta puuttuneet Vili-Valtteri Help ja Verneri Halttula ovat nyt mukana.

Lukko palvelee katsojiansa jo nyt samaan tapaan kuin sarjapeleissäkin. Liutun samettikurkku Mikko Heinämäki luo tunnelmaa. Kahviossa on tarjolla sekä makeaa että suolaista herkkua. Liput maksavat vain viisi euroa.

Pälkäneläiset suosittelevat vahvasti kausikortin ostamista. Hinta on erittäin edullinen – 50 euroa. Kausikortilla pääsee ilmaiseksi tähän peliin ja myös Lukon ja Rantaperkiön Iskun kohtaamiseen 2. lokakuuta.

Luja-Lukko on valmis ottamaan Lempon vastaan komealla Kostia Areenalla. Kuva: Rami Myllymaa.