WFCKU5HH79

Luja-Lukko sai pidettyä tähtilaiturinsa Ville Järnvallin – "Tekee kovaa jälkeä myös ykkössarjassa"

26.5.2020

Kuninkaallinen laituri haki lähimmästä kaupasta ison jäätelön, kun ykkössarjapaikka varmistui.


Pälkäneen Luja-Lukon johdon sydämeltä putosi iso kivi, kun tähän asti tärkeimmät sopimusneuvottelut saatiin vietyä maaliin asti.

Lukon GM Jari Perkiö nappasi jääkaapin ylähyllyltä yhden houkuttelevan kylmän vichyn hiottuaan yksityiskohdat kuntoon Ville Järnvallin kanssa. Tähtilaituri viihdyttää Kostia Areenan asiantuntevaa yleisöä myös tulevalla kaudella.

Se ei olekaan mikä tahansa kausi – Lukko pelaa ykkössarjassa ensimmäisen kerran kautta aikojen.

Järnvall, 20 vuotta ja 189 senttiä, on luonnollisesti kuninkaallinen laituri – kuinkas muutenkaan.

– Ville on ollut kahden viime kauden ajan kakkossarjan parhaita pelaajia omalla tontillaan, Lukon valmentaja Heikki Hemuli-Kosonen suitsutti.

Vaikka kakkossarjan tilastoissa on vielä puutteita, niistä näkee ison kuvan selkeästi. Järnvall oli koko sarjan paras pistemies toissa kaudella ja sijoittui pörssissä viidenneksi kesken päättyneellä viime kaudella.

Pistemäärä tippui jonkin verran lähinnä sen takia, koska toinen laituri Tomi Perkiö tarjosi Järnvallille vahvaa tulitukea koko talven.

– Ville treenaa aina hyvin ja osaa vaatia harjoituksissa myös muilta. Välillä hän heittää läppääkin, mutta en mene takuuseen juttujen laadusta, Kosonen heitti.

Kosonen on seurannut Järnvallin edistysaskeleita pienestä pitäen ja nähnyt suuren kehityksen erityisesti henkisellä puolella.

– Kun Ville saa vielä pikkuisen lisää nopeutta ja ulottuvuutta, niin hän tekee kovaa jälkeä myös ykkössarjassa, Kosonen vakuutti.

Ylöjärvellä kasvaneella Järnvallilla oli kysyntää jo vuosi sitten, mutta hän halusi viedä maaliin asti Lukon kunnianhimoisen ykkössarjaprojektin.

– Nousu oli meidän ainoa tavoite. Siihen tähdättiin ja se sanottiin suoraan ääneen. Se oli oikeastaan ainoa syy, etten lähtenyt muualle, Järnvall myönsi.

Nyt jäämispäätös oli helpompi, kun projektia pääsee jatkamaan tutussa ympäristössä ja huippuvalmennuksessa.

– Kun sain tiedon ykkössarjapaikasta, olin autolla liikkeellä. Piti poiketa lähimmässä kaupassa ja ostaa iso jäätelö, Järnvall herkutteli.

Kuinka iso juttu nousu oli?

– Unbelievable. Just amazing. Sekä mulle että seuralle on tulossa historiallinen kausi, Järnvall juublasi.

Mitä on odotettavissa?

– Samaa viihdyttävää lentopalloa kuin viime kaudellakin. Multa voi odottaa vähintään villejä hiustyylejä ja pirteätä peli-ilmettä.

Lukko sai sorvattua jo aiemmin sopimukset Reko Käenniemelle, Miko Köykälle ja Tuomas Lehtilälle, mutta pelkät sentterit eivät riittäneet pälkäneläisfaneille. Nyt siirryttiin järeämpään osastoon.

Tähtilaituri elementissään. Lonkeromaiset kädet ilmestyvät vastustajan lyönnin eteen. Kuva: Rami Myllymaa.
Maistuu! Ville Järnvall ja Daniel Kosonen (vas.) juhlivat pistettä. Kuva: Rami Myllymaa.
Valmiina uuteen haasteeseen – Ville Järnvall. Kuva: Rami Myllymaa.