WFCKU5HH79

Lukko isännöi Iskua ja Tähteä – "Haastava lähtötilanne"

23.9.2020

Vastoinkäymiset varjostavat Luja-Lukon valmistautumista historialliseen ykkössarjakauteen.

Ryhmästä puuttuu tärkeitä pelaajia, kun pälkäneläisjoukkue pelaa tällä viikolla kovat harjoitusottelut Rantaperkiön Iskua ja Vilppulan Tähteä vastaan.

Lukko kohtaa legendaarisen Iskun Kostia Areenassa keskiviikkona klo 19.45 ja Tähden perjantaina klo 20.

– Lähtötilanne on haastava useiden pelaajien poissaolojen takia. Vaivat ja työesteet verottavat iskukykyä melkoisesti. Eikä farmipelaajiakaan saada avuksi tällä viikolla, Lukon valmentaja Heikki Kosonen summasi.

Lisäksi passari Sami Pettersson on VaLePan matkassa Mestarien liigan turnauksessa Romaniassa.

Toisaalta tämä tarjoaa pelituntumaa koko ryhmälle ja avaa näyttöpaikkoja kaikille.

– Lähdemme kentälle niillä miehillä ketä on käytössä ja taistelemme kovasti, Kosonen pohjusti.

Neljä Suomen mestaruutta voittanut Isku (osa Isku-Volleyn nimellä) pelaa nyt ykkössarjassa Lukon tavoin. Tamperelaisjoukkue rakentaa uutta nousua vahvistuneella organisaatiolla.

Naisten maajoukkuetähden Piia Korhosen veli Paavo on Iskun ykköstykki. Painavasti lyövä hakkuri voitti viime kaudella ykkössarjan pistepörssin ylivoimaisesti.

Pälkäneläisittäin mielenkiintoisin nimi on taannoin Lukossa pelannut Joni Veripää. Valitettavasti gepardimaisesti liikkuva libero ei pääse tällä kertaa Kostialle. Veripää teloi jalkansa harjoituksissa.

Erinomaista juniorityötä tekevä Tähti kuuluu kakkossarjan ehdottomaan eliittiin. Valmentajaguru Rauli Salmijärvi on jalostanut vuosien saatossa lukuisia toinen toistaan taitavampia kavereita.

Lukko kävi jo syyskuun alussa Vilppulassa ja nappasi silloin vierasvoiton perinteitä tihkuvassa Parkkivuoressa.

Pälkäneläisjoukkue jatkaa urakkaansa lauantaisella leiripäivällä. Silloin on edessä kaksi hikistä harjoitusta Malm Areenalla ja päälle kolmas hiki saunan lauteilla.

Uusi tilanne. Lukon passareista Sami Pettersson (vas.) on nyt VaLePan matkassa Romaniassa ja Verneri Halttula hakkurin tontilla. Kuva: Asko Niemi.