WFCKU5HH79

Lukko jalostaa valmennustaan Juha Hämäläisen johdolla – viime kauden tiimi jatkaa kokonaisuudessaan

8.5.2022

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue rakensi vuosi sitten valmennuskuvionsa koko Suomen mittakaavassa poikkeukselliselle pohjalle ja sai ennakkoluulottomasta järjestelystä erittäin posiitiivisia kokemuksia.

Niinpä pälkäneläiset päättivät jalostaa ja viilata tätä systeemiä edelleen tulevan kauden aikana. Pieniä muutoksia on tehty tietoisesti. Näin haetaan uusia ulottuvuuksia ja pyritään nostamaan pelaajien mielenkiintoa entisestään.

Lukon iloksi koko viime kauden tiimi jatkaa kehitystyötä uuteen kukkaan puhjenneen huippuvalmentajan Juha Hämäläisen johdolla. Vaikka Hämäläinen on nähnyt hienolla urallaan lähes kaiken, hänkään ei osannut sanoa vuosi sitten, mihin uudella kombolla päästään. 

Hämäläisen into kasvoi entisestään, kun yhteistyö kantoi hedelmää ja toi myös tuloksia. Lukko jäi lopulta vain kahden erävoiton päähän pudotuspelipaikasta.

Lukon kokonaisuus on jatkossakin Hämäläisen hyppysissä. Liigan huippupeleissä ja juniorimaajoukkueissa karaistunut ammattilainen on ottanut lisää vastuuta myös harjoitusohjelmien jaksottamisesta. Hän tekee tätä tiiviissä yhteistyössä Ville Mattilan kanssa.

Hämäläisen ja Mattilan energia on lisääntynyt selkeästi kevätauringon paisteessa. Tämä on pantu ilolla merkille Lukon johdossa.

Peluutus on yhä Petteri Miettisen näpeissä. Hän teki sillä sektorilla hyvää työtä viime kauden aikana ja on nyt entistä valmiimpi vaativaan tehtävään.

Miettinen pääsee paneutumaan muihin joukkueisiin aiempaa paremmin toiminnan jalostamiseen liittyvän uudelleenjärjestelyn ansiosta. Kun sarjakausi alkaa, hän perehtyy yhtenä iltana seuraavaan vastustajaan salitreenin sijasta. 

Miettinen saa arvokasta apua Lukon tarkasta tilastoinnista. Jussi Pettersson jatkaa tärkeässä tehtävässä ja on mukana myös kaikissa vierasotteluissa. Pettersson hoitaa tilastoinnin ohella joukkueenjohtajan tehtäviä.

Mattila sai viime kaudella paljon kiitosta salitreenien vetämisestä ja on itseoikeutetusti tämän puolen pääarkkitehti myös tulevalla kaudella. Mattila on noussut kiistattomasti pälkäneläisten lajilegendojen joukkoon. Hän nauttii suurta arvostusta sekä johdon että pelaajien puolelta.

Lentopallojaoston puheenjohtaja Asko Niemi kuuluu olennaisena palana valmennuspalettiin. Niemi auttaa monissa salin ulkopuolisissa asioissa ja tarvittaessa myös salilla. Nallena tunnettu monitoimimies pystyy hoitamaan homman kuin homman.

Ydinryhmä piti vapun alla kauden avauspalaverin Tampereella. Mukana oli myös viime kauden kapteeni Tomi Perkiö. Näin saatiin pelaajien näkemys kuuluviin. Hämäläinen haluaa joukkueen ja valmennuksen vuorovaikutuksen lisääntyvän entisestään.

Lukon joukkue palasi sorvin ääreen toukokuun alussa ja rakentaa nyt yhteistä pohjaa juhannukseen asti. Tuleva kokoonpano on muotoutunut lupaavaa tahtia. Sopimuksien julkaiseminen aloitetaan lähiviikkoina.

Lukon valmennustiimistä löytyy runsaasti näkemystä ja kokemusta. Juha Hämäläisen (toinen oik.) johtamaan ryhmään kuuluvat Petteri Miettinen (vas.), Jussi Pettersson ja Ville Mattila. Ydinryhmän avauspalaveri pidettiin isolla kirkolla. Kuva: Asko Niemi.