WFCKU5HH79

Lukko lähti kukonlaulun aikaan Savonlinnaan – East Volley keskittyi Puolakan suitsuttamiseen

27.2.2022

Luja-Lukon tämänpäiväisen ykkössarjavastustajan East Volleyn oma otteluennakko toi väistämättä hymyn huulille ja herätti luonnostaan yhden kysymyksen.

– Jopas jotakin. Savonlinnalaisjoukkue nähtiin taannoin jopa liigakentillä. On tiedetty, että siellä vaarallisen rajan tuntumassa osataan kyllä pelata. Mutta mediapuolen nopea kehittyminen ällistyttää, pälkäneläisten valmennusryhmä päivitteli.

Lukon passari Jere Puolakka melkein loukkaantui, kun eteläsavolaisten nokkeluus kyseenalaistettiin.

– Hakkasimme palloa ykkössarjan parkettiin jo siinä vaiheessa, kun Pälkäneellä puuhasteltiin vielä Gardenin hämyssä. Tai no – kyllä sielläkin tietyt asiat osattiin. Mutta ne olivat vain näennäisesti kytköksissä lentopalloon, Puolakka heitti.

Puolakka oli ilmiselvästi otettu Eastin kirjoituksesta. Siinä pelintekijää suitsutettiin ummet ja lammet. Lukon ottelukoutsi Petteri Miettinen joutui huomauttamaan treeneissä useamman kerran, että vastustaja yrittää vaan päästä ihon alle.

Niin kuin se teki joulukuussa Kostialla – eikä homma jäänyt silloin yrityksen asteelle. Pälkäneläiset näkevät vieläkin painajaisia savonlinnalaisten överituuletteluista. Olisittepa nähneet, kun korkeintaan kerran vuodessa riehaantuva Ilkka Sairanen tanssi tiputanssia muiden kanssa.

Takaisin Eastin otteluennakkoon ja Puolakkaan.

”Pälkäneen pelintekijä on näyttänyt osaamistaan tällä kaudella, mikä on noteerattu myös isommissa piireissä. Jere on käynyt nakkelemassa palloa VaLePan liigatreeneissä ja antoi myös Mikko Eskolle muutaman vinkin miten pyörittää peliä. Mesko kiitti vinkeistä ja Jere tuumasi päälle, että kyllä sinä olet ihan kehityskelpoinen nuori pelaaja”, kirjoittaja päästeli.

Tässä vaiheessa Kostialla epäiltiin, että sanaseppo oli ottanut muutaman rohkaisevan ennen kuin kaivoi näppäimistön esiin.

Heti perään kaivettiin esiin Lukon pomppuihme Daniel Kosonen – korkeushypyn tuore Suomen mestari.

”Katsomossa sitten tarkkana: meinaako Daniel hypätä verkon yli ja millä tyylillä?”

Tämä ja paljon muutakin selviää tänään klo 14, kun pistetaisto alkaa Savonlinnan liikuntahallissa. Puolakka ja kumppanit hyppäsivät Lukon bussiin jo seitsemän jäljistä Lahdesjärven ABC:ltä.

Ei muuta kuin karuselli käyntiin heti alusta lähtien, Jere Puolakka lietsoo. Atte Puholainen (vas.), Miko Köykkä ja Ville Järnvall nyökkäilevät. Kuva: Rami Myllymaa.