WFCKU5HH79

Lukko on tottunut vähitellen ykkössarjan vaatimuksiin – "Meitä saa varoa keväällä"

13.12.2020

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue on käsitellyt syyskauden takaiskut ja kääntänyt katseensa toivon mukaan normaalisti pelattavaan kevätkauteen. Pälkäneläiset ovat treenanneet joulunalusajan tiiviisti hankalasta koronatilanteesta huolimatta – kiitos kunnan päättäjien suopeuden.

Lukon nettitoimitus otti joukkueen valmentajan Heikki Hemuli-Kososen tentattavaksi syyskauden päätteeksi.

Miten arvioisit syksyä tuloksellisesti?

– Odotin hieman enemmän – 2–3 voittoa ja muutama yksittäinen pinna olisi ollut jo hyvä. Tästä kuitenkin jäätiin. Toisaalta avainpelaajien pienet vaivat ja koronan aiheuttamat poissaolot heikensivät joukkuettamme varsinkin alkusyksystä.

Entä pelillisesti?

– Emme päässeet sille tasolle mitä odotin, mutta nyt mennään eteenpäin koko ajan. Joukkue alkaa tottua pikku hiljaa sarjan vaatimuksiin peleissä ja erityisesti sarjan vaatimaan asenteeseen harjoituksissa.

Minkälainen ykkössarja on ollut tasoltansa ja luonteeltansa?

– Sarjan taso on ollut kutakuinkin sellainen mitä odotinkin, mutta hyvien joukkueiden määrä on ollut positiivinen yllätys. Tämä on erittäin tasokas ja urheilullinen sarja. Meillä on eniten petrattavaa fysiikassa ja yleisessä urheilullisuudessa.

Ketkä pelaajat pystyivät vastaamaan parhaiten sarjan haasteisiin?

– Libero Vili Help ja Ville Järnvall vaivoistaan huolimatta. Passari Jere Puolakan pelin edistyminen ja fysiikan reilu parannus ovat lupaavia signaaleja kevättä ajatellen. Verneri Halttula on fyysisesti hyvässä kunnossa ja alkaa tottua vähitellen vaativaan hakkurin rooliin. Keskipelaamiseemme tarvitsemme selkeää parannusta erityisesti torjunnan osalta.

Miten paljon koronatilanne on hankaloittanut matkaa?

– Se on tuonut ymmärrettävästi haasteita farmiyhteistyöhön... Näen niin, että oman rungon pelin kehittyminen on menestystä ajatellen isommassa roolissa kuin farmiavut. Farmiroolimme näen enemmän pelaajien kehittäjänä ja Akaan/VaLePan auttajana.

Minkälaisin ajatuksin ja odotuksin lähdetään kevätkauteen?

– Kevätkauteen lähdetään paremmista lähtökohdista kuin syksyyn. Pelimme alkaa kehittyä sellaiseksi, että meitä saa varoa. Tähtäämme edelleen kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin.

Miten hyvin Lukko on pystynyt vastaamaan pelin ulkopuolisiin haasteisiin?

– Kaikki järjestelyt ovat toimineet hyvin. Upea Kostia Areena on sarjan parhaita peliareenoita. Lukon joukkueesta isolla sydämellä välittävät taustajoukot pitävät hyvän huolen siitä, että pelaajat ja valmennus pääsevät keskittymään olennaiseen. Iso kiitos kuuluu myös tukijoillemme ja Pälkäneen kunnalle.

Nousee! Lukon libero Vili Help poimii vaikean pallon peliin. Ville Järnvall (vas.), Tuomas Lehtilä, Verneri Halttula, Juhani Salminen ja Lukko-luotsi Heikki Kosonen seuraavat katseella. Kuva: Rami Myllymaa.