WFCKU5HH79

Lukko pani kaiken likoon vielä kerran – Kisko päätti pälkäneläisten hienon kauden

13.3.2023

Oulun Kisko-Lukko 3–1 (25–20, 25–21, 21–25, 25–20)

Syvä kumarrus Luja-Lukon lentopallojoukkueelle.

Pälkäneen ylpeys kokosi ihailtavasti rivinsä lauantain karvaan kotitappion jälkeen ja rakensi vahvan taisteluhengen sunnuntain pitkällä matkalla Ouluun.

Lukko halusi heittää Kostialla juhlineelle Kiskolle kunnon haasteen ykkössarjan toisessa puolivälierässä ja onnistui tässä erinomaisesti.

Petteri Miettisen käskemä joukkue järjesti pitkän piinan nimekkäälle vastustajalle ja 157-päiselle oululaisyleisölle. Katsomossa olivat pälkäneläisten tukena tällä kaudella PerPon liigajoukkueessa pelanneet ex-lukkolaiset Ville Järnvall ja Tomi Perkiö.

Kisko joutui kärvistelemään sisukkaan pälkäneläisvieraan kanssa kaksi tuntia ja vartin, kunnes pääsi juhlimaan 3–1-voittoa ja sen tuomaa välieräpaikkaa.

Näin Lukon upea kausi tuli päätökseen.

Kolmannen kautensa ykkössarjassa pelannut Lukko eteni ensimmäisen kerran pudotuspeleihin ja teki samalla laajempaakin historiaa. Mikään pälkäneläinen aikuisten palloilujoukkue ei ole yltänyt koskaan vastaavaan.

Loppujen lopuksi Lukko sijoittui ykkössarjassa kuudenneksi ja on näin komeasti Suomen 17. paras lentopallojoukkue.

– Parannettiin lauantaista, mutta ei vaan riittänyt. Parempi meni jatkoon. Olo on aika tyhjä. Ei irtoa nyt enempää, Miettinen totesi tuoreeltaan.

Lukko ei antanut tuumaakaan periksi Pitkäkankaan ahtaassa salissa, vaikka lähtötilanne oli lievästi sanottuna haastava. Vieraiden olisi pitänyt voittaa Kiskon kotiluolassa neljä erää edetäkseen neljän parhaan joukkoon.

Usko säilyi ihailtavasti loppuun asti. Lukko oli avauserässä tasoissa aina tilanteeseen 18–18 asti ja johti toista erää vielä 19–18.

Lopullinen niitti tuli neljännessä erässä lupaavan 11–9-johdon jälkeen, kun Kisko karkasi Otso Hakalan syöttövuorolla tilanteeseen 17–11 ja samalla tavoittamattomiin.

Hakala näytti peliälynsä ratkaisuhetkillä. Hän piti pallon varmasti ruudussa ja antoi pälkäneläishyökkääjien sutata paikkansa.

Senkin jälkeen Lukko nousi vielä kolmen pisteen päähän ja osoitti näin suuruutensa. Tämä ilahdutti kovasti joukkueen johtoa.

Lukko sai Kiskon kovat laitapommittajat suhteellisen hyvin kuriin, mutta yksi tutkapari oli liikaa. Liigakentillä karaistunut sentteri Ville Kaksonen teki mitä tahtoi. Hän tappoi hyökkäyksiä virheettömästi ja napsi peräti kuusi torjuntaa. Rippikouluikää lähestyvä passari Eeli Kuukasjärvi ruokki konkaria hienosti.

– Eeli hoiti tonttinsa hienosti ja piti päänsä kylmänä kuumissakin tilanteissa. Hänestä kuullaan varmasti tulevaisuudessa, Miettinen kehaisi.

Sentteri Miko Köykkä nousi Lukon yllätyshahmoksi. Köykkä hyökkäsi vahvasti, syötti kaksi ässää ja valoi taisteluhenkeä joukkuekavereihin. Peli oli häneltä ainakin lähellä ykkössarjauran parasta.

Mikko Kuusela (16), VaLePa-apu Raivis Oiguss (15) ja Teemu Kuusela (13) nakuttivat eniten pisteitä.

Hienon ottelun pelannut Miko Köykkä (vas.) ja Lukon parhaana palkittu Jere Puolakka olivat pelipäällä Oulussa. Kuva: Juuso Koro.