WFCKU5HH79

Lukko romahti kotiyleisön edessä – Jymyn syötöt tekivät tuhoisaa jälkeä

13.2.2023

Lukko-Nurmon Jymy 1–3 (22–25, 25–15, 17–25, 19–25)

Luja-Lukon lentopallojoukkue tiesi sunnuntaisen ykkössarjaottelun ison merkityksen ja latasi Nurmon Jymyn kohtaamiseen kaikki paukkunsa.

Toivonliekki hulmusi vahvasti voitokkaan toisen erän jälkeen, mutta sen jälkeen kotijoukkue romahti odottamattomasti lähes satapäisen kotiyleisön edessä.

Lukko taipui tutulla Kostia-areenalla masentavaan 1–3 -kotitappioon.

Samalla pudotuspelihaaveet kokivat kolauksen. Puolivälieräpaikka on edelleen omissa käsissä, mutta tavoitteen täyttäminen edellyttää lisäpisteitä.

Ensi sunnuntain Sampo-ottelu on elintärkeä sekä pielaveteläisisännälle että Lukolle. Joukkueet lähtevät kamppailuun tasapisteistä.

– Tässä vaiheessa pitäisi pelata kauden parhaita pelejä, mutta nyt jäimme kauas siitä. Meillä oli huono päivä vastaanoton kanssa. Myös hyökkäys oli vaatimatonta pääosan pelistä, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen harmitteli.

Jymyn ässät jäivät neljään, mutta Lukolle tuli aivan liikaa irtinostoja. Näin kapellimestari Jere Puolakka tunsi usein itsensä enemmän pallonheittäjäksi kuin passariksi. Puolakan toisen erän pitkä syöttöputki oli kotijoukkueen parasta antia.

– Vahva syöttö antoi meille tosi hyvät eväät torjuntapelaamiseen. Olemme olleet siinä koko kauden sarjan parhaimmistoa, Jymyn valmentaja Jukka Tuovinen summasi.

Tällä kertaa Jymy napsi neljätoista torjuntaa. Kyyjärven liigajoukkueessa käväissyt Mikko Väliaho napsi niistä seitsemän.

Lukko koki pahan takaiskun avauserän lopussa, kun vuodenvaihteen jälkeen loistanut Mikko Kuusela pyysi vaihtoon vatsalihasvaivojen takia. Kotijoukkue olisi tarvinnut tehokasta hakkuria kuumeisesti. Tarve korostui vastaanoton vaikeuksien seurauksena.

– Torjuntataktiikka oli laadittu pitkälti Mikkoa varten. Niinpä olin ihmeissäni, kun hän ei palannut kentälle edes pitkän erätauon jälkeen, Tuovinen hämmästeli.

Kapteeni Teemu Kuusela (14 pistettä) palkittiin Lukon parhaana. VaLePa-apu Raivis Oiguss (11) haki välillä vauhtia vaihtopenkiltä ja terästäytyi tämän jälkeen. Sami Pettersson sai tilaisuutensa hakkurina ja tuli sisään reippaasti, mutta hänestäkään ei ollut sankariviitan ottajaksi.

Ensimmäistä kertaa Kostialla käynyt Tuovinen ihasteli Lukon kotiareenaa.

– Ykkössarjan hienoimpia paikkoja. Täällä kelpaa pelata ja harjoitella. Katsojiakin oli runsaasti, mutta he olivat hämmästyttävän hiljaa. Kun musiikki taukosi, hallissa oli yhtä hiljaista kuin kirkossa, Tuovinen tuumi.

Lukon kannattajat lamaantuivat kotijoukkueen murentuessa pala palalta.

Lehtereillä nähtiin kolme tuoretta Suomen cupin voittajaa. VaLePan trio Severi SavonsalmiJacob EkmanMikko Karjarinta vietti sunnuntaipäiväänsä Pälkäneen pyhätössä.

Lukon loppuohjelma sisältää Pielaveden-vierailun jälkeen vielä kotipelin East Volleyta vastaan ja käynnin runkosarjaa dominoineen Lempo-Volleyn vieraana.

Lukon ilonaiheet jäivät vähiin. Tässä tuulettavat Vili-Valtteri Help (vas.), Raivis Oiguss, Teemu Kuusela ja Miko Köykkä. Kuva: Juuso Koro.