WFCKU5HH79

Lukko ryösti ensimmäisen vieraspisteen KaVelta – Tämä oli maksimitulos tapahtumiin nähden!

21.1.2023

Karhulan Veikot-Lukko 3–2 (25–16, 25–27, 25–19, 25–27, 15–11)

Luja-Lukon lentopallojoukkueelle avautui lauantai-iltana upea tilaisuus Karhulan Veikkojen kellistämiseen, mutta historiallinen temppu jäi vieläkin seuraavaan kertaan.

Sitkeästi taistellut pälkäneläisvieras venytti ykkössarjan vieraskamppailun viidenteen erään ja sai urheudestaan palkinnoksi yhden pisteen 2–3-tappiosta huolimatta.

Näin KaVe on Lukolle edelleen lyömätön vastustaja. Keskinäisten ykkössarjapelin voittosaldo on tyly: 0–6.

KaVe toi kotiottelunsa poikkeuksellisesti Hollolaan ja tarjosi samalla Lahden alueen lentopalloväelle hienon elämyksen. Ykkössarjakamppailu keräsi Salpahalliin komeasti 162 katsojaa.

Paikan vaihto oli Lukolle mieluinen. Vieraspeli oli lähempänä ja vielä kakkossarjakausilta tutussa hallissa.

Piste oli Lukolle maksimisaavutus ottelutapahtumiin nähden. KaVe vei kamppailua lähes koko ajan ja olisi voinut kääntää myös tappioerät edukseen.

KaVe hankki toisessa erässä jo yhden eräpallon ja neljännessä erässä kaksi ottelupalloa, mutta Lukko kesti kovan paineen ja ansaitsee tästä syvän kumarruksen.

Henkisesti heikompi joukkue olisi taipunut varmasti tässä prässissä, mutta Kostia Areenan hikisissä treeneissä karaistunut ryhmä piti päänsä kylmänä myös vaikeilla hetkillä.

– Piste ja jatkopalloilla tulleet erävoitot olivat päivän parasta antia. Enemmänkin olisi ollut otettavissa, mutta jäimme pahasti jälkeen syöttö- ja vastaanottopelissä, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen summasi.

Lukon monitoimimies Atte Puholainen joutui nyt liian kovaan paikkaan yleispelaajan roolissa. KaVen syöttäjät ottivat Puholaisen kohteekseen ja napsivat häneltä yhdeksän ässää.

Karhulalaisjoukkue paukutti kaikkiaan 16 ässää. On selvää, että se on liian suuri määrä jopa viiden erän pelissä.

Kuuselan veljekset Mikko ja Teemu kantoivat päävastuun Lukon hyökkäyspelistä. Vahvassa vedossa oleva sentteri Verneri Halttula tuki heitä vahvasti.

Lukolle tuttu pommittaja Pyry Rantalainen nousi kentän kuninkaaksi monivuotisessa kotihallissaan. Kimmoisa hakkuri takoi pöytään hurjat lukemat 24/+17 ja romutti Lukon voittotoiveet.

Rantalainen kävi taannoin Lukon kesäharjoituksissa ja olisi saanut pelipaikan Pälkäneeltä, mutta hän päätti jäädä Lahden seudulle.

Skotlantilaissentteri Connor Boyle (15/+13) teki hurjaa jälkeä Salpahallissa ja antoi vahvaa tulitukea Rantalaiselle.

Heti perään pitää mainita Hollolan Elvis Roope Keminen. Sentteriksi istutettu väriläiskä marssi kentälle täynnä tarmoa ja kohdisti sen oikeisiin asioihin.

– Sehän oli parempi keskari kuin meikä, Lukko-tolppa Miko Köykkä heitti.

Kukaan ei kommentoinut Köykän arviota. Sen sijaan monet huomasivat, että hän pelasi viisi erää ilman kortin korttia.

Lukon ykkössarjapelit jatkuvat 29. tammikuuta kotiottelulla Kuortaneen Murikoita vastaan. Murikat on käytännössä nuorten maajoukkue.

Parempi piste kuin ei mitään. Teemu Kuusela (vas.) ja Jere Puolakka voivat olla tyytyväisiä tulokseen tapahtumiin nähden. Kuva: Juuso Koro.