WFCKU5HH79

Lukko unohti nopeasti Isku-tappion ja siirsi katseensa perjantain peliin

24.9.2020

Lukko-Rantaperkiön Isku 0–4 (15–25, 17–25, 20–25, 17–25)

Harmi, kun Aamulehti ei näytä Luja-Lukon ja Vilppulan Tähden välistä perjantai-illan makupalaa.

Olisi ollut upeata kuulla, kun Parkkivuoren kultakurkku Jari Naukku-Ahvenjärvi selostaa Kostia Areenan hegemoniataiston samalla antaumuksella kuin edelliset kamppailunsa.

Ahvenjärvi nousi mertarantamaiseksi kansansuosikiksi Akaan Hunajaturnauksen ja Pälkäneen Akaa-VaLePa -pelin selostuksien ansiosta.

Asiantuntevat ja hauskat kommentit keräsivät paljon kehuja lajipiirissä – ja jopa sen ulkopuolella.

Ahvenjärvi olisi ottanut Kostia Areenan mielellään haltuunsa myös perjantai-iltana, kun jo pitkään yhteistyötä tehneet Lukko ja Tähti kohtaavat.

Ahvenjärvi eläytyy tapahtumiin aina täydellä sielullaan ja selostaa usein seisaaltaan saadakseen entistä enemmän sykettä puheeseensa.

Pälkäneläiset tuntevat sanasepon erinomaisesti monien Parkkivuoren-vierailujen seurauksena. Taannoin hän kuulutti "syöttämään astelee Tomi Perkiö – kolmen lapsen isä."

Siinä vaiheessa Perkiöllä taisi olla ikää 16 vuotta.

Ahvenjärvi on touhunnut Tähden taustajoukoissa jo iät ja ajat, mutta hän ei halua korostaa omaa osuuttaan koskaan.

Hän kääntää kehut säännöllisesti valmentajalegenda Rauli Salmijärven ja hänen vasemman kätensä Ahti Laaksin suuntaan.

Joka tapauksessa on selvää, että Vilppulan lentopallotapahtumat olisivat paljon tylsempiä ilman Ahvenjärven verbaalista lahjakkuutta. Sen ansiosta tavalliset keskitolpatkin muuttuvat – jos eivät nyt taitureiksi – niin jonkin tason pelimiehiksi kuitenkin.

Kostia Areenan kamppailu on Tähdelle juuri sopiva testi ennen kakkossarjan alkua. On sanomattakin selvää, että vilppulalaisjoukkue taistelee kärkipaikoista entiseen tapaan.

Harmi, kun Lukko joutuu taistelemaan siipirikkoisena Lempo- ja Isku-pelien tapaan. Sarjanousija tarvitsisi ykkösnyrkkinsä kentälle haastaakseen ykkössarjan kärkijoukkueet. Niinpä Tähti on juuri sopiva mittari tähän väliin.

Lukko tarjoaa hienon kamppailun ilmaiseksi ja haluaa näin muistaa uskollisia ystäviänsä. Samalla seurajohto haluaa muistuttaa, etteivät harjoituspelit ole antaneet täyttä kuvaa joukkueen iskukyvystä.

Kun koko arsenaali saadaan terveenä kentälle, Lukko on valmis kiusaamaan kovempiakin vastustajia.

Vastoinkäymiset kuuluvat urheiluun – ja niitä Lukolla on nyt ollut enemmän kuin tarpeeksi. Tämä pitää kääntää voimaksi, kun tosipelit alkavat.

Kaikki kunnia Rantaperkiön Iskulle keskiviikon pelistä. Legendaarinen tamperelaisjoukkue tuli Kostia Areenalle parhaalla ryhmällään, valmistautui ammattimaisesti ja hallitsi peliä suvereenisti.

Niin kuin sopi odottaakin.

– Hävittiin paremmille. Olimme jäljessä jokaisella osa-alueella. Pitää jatkaa töitä, vähäsanainen Lukko-luotsi Heikki Kosonen summasi.

Enempää ei irronnut.

Lukon hyökkäysvoima jäi liikaa hakkurina jatkaneen Verneri Halttulan ja kovaa kuormaa kantaneen Perkiön harteille. Se ei riittänyt laajalla rintamalla vyöryneen Iskun horjuttamiseen.

Isku on nyt selvästi kovempi kuin viime kaudella. Tamperelaisylpeys antoi myrskyvaroituksen heti seuraavana iltana pehmittämällä ykkössuosikki Lempo-Volleyn.

Parkkivuoren kultakurkku. Jari Naukku-Ahvenjärvi eläytyy selostuksiinsa jokaisella solullaan. Kuva: Asko Niemi.