WFCKU5HH79

Lukkoa tukevan iDiDin osaomistaja Juha Ollikainen on seurannut ilolla ykkössarjakautta – ”Porukka on mennyt taas eteenpäin”

21.3.2022

Juha Ollikainen on tuttu mies Lukon Tomi Perkiölle (vas.) ja Jere Puolakalle. Kuva: Asko Niemi.

Puulaakipeleissä viihtyvä Juha Ollikainen on ollut aina lentopallomies henkeen ja vereen.

Ikinuori keskitorjuja ei pystynyt vastustamaan kiusausta viime syksynä, kun LP Kangasala kokosi edelliskausilta tutun junioriporukan yhteen ja päätti lähteä miesten kakkossarjaan.

Eikä aikaakaan, kun Ollikainen huomasi kantavansa joukkueen valmennusvastuun.

– Mielenkiintoinen projekti. Lähdimme liikkeelle sillä periaatteella, että kaikki pelaavat. Lopputulos on sivuseikka, Luja-Lukosta tuttu luotsi kuvaili.

Ollikainen oli Lukon taannoisen vastuuvalmentajan Heikki Kososen aisaparina kolme vuotta sitten ja hankki silloin kutsumanimen Kanuuna-Ollikainen.

Pälkäneläisten pelintekijän Juhani Salmisen silkkinen sormi piti paketoida yhden torjuntaharjoituksen jälkeen Ollikaisen moukun seurauksena.

Siitä lähtien puulaakisarjan vastustajat ovat varoneet Ollikaista aiheellisesti.

Kakkossarjakausi oli jälleen repaleinen koronan takia. Väliin tuli kolmen kuukauden tauko, kunnes innokkaat pelaajat pääsivät taas irti helmikuun lopussa. Ollikainen on käynyt joukkojensa kanssa jo Liperissä ja Kempeleessä. Samalla on tullut ilmaiset oppitunnit Suomen maantiedosta.

Pälkäneläisille tuttu koutsi on seurannut Lukon edesottamuksia tarkasti useastakin syystä. Moni pelaaja on hänelle tuttu aiemmilta vuosilta. Oma poika Jaakko palasi täksi kaudeksi Lukon vahvuuteen. Lisäksi Ollikaisen osittain omistama iDiD kuuluu joukkueen päätukijoiden joukkoon.

– Olen käynyt katsomassa pelejä Kostialla ja seurannut kauden etenemistä netistä. Porukka on mennyt taas eteenpäin viime vuodesta. Peli on ollut ajoittain erittäin hyvännäköistä, Ollikainen kehui.

Vahvasti kasvanut iDiD on laajasti vaikuttava ohjelmistointialan yritys. Se laatii infonäyttöjen sisällönhallintajärjestelmiä. Huippuosaajista koostuvan yrityksen kädenjälki näkyy laajasti kuntasektorilla.

Kovaa vauhtia kehittyneen yrityksen liikevaihto on noussut jo reiluun kahteen miljoonaan. Työntekijöiden määrä on kasvanut viiteentoista – ja päälle tulevat vielä kausityöntekijät.

– Tämä on Suomen paras työpaikka. Homma on kehittynyt hienosti eteenpäin.

Urheiluseurojen tukeminen tuo iDiDille lähinnä imago-etua.

– Olemme saaneet suomalaisia liikkeelle, Ollikainen tiivisti.