WFCKU5HH79

Lukolla on paksu muuri murrettavana – KaVe-peli tänään Hollolassa

21.1.2023

Luja-Lukon ykkössarjajoukkuetta odottaa tänään kova haaste Karhulan Veikkojen vieraana.

Pälkäneläiset eivät ole pystyneet kaatamaan rutinoitunutta vastustajaa vielä kertaakaan. Takana on ykkössarjajakson aikana jo viisi tappiota.

Reilu vuosi sitten Kostia Areenan yleisö lipoi jo huuliansa, kun Lukko johti peliä 2–1 ja karkasi neljännessä erässä parhaimmillaan jo 19–13-johtoon. Isännät hankkivat vielä kolme ottelupalloa, mutta KaVe venytti kamppailun väkisin viidenteen erään.

Siinä vaiheessa lehtereillä kaivettiin nitropurkkeja esiin povitaskusta. Lukko nousi takamatkalta tasoihin, mutta kylmäpäisyys loppui ratkaisupalloissa. KaVe puristi erän itselleen lukemin 17–15 ja järjesti saliin maailmanlopun meiningin.

Neljässä muussa kohtaamisessa Lukko ei ole saanut erääkään.

Uusi pelipaikka tarjoaa tämäniltaiseen kamppailuun yllätysmomentin. KaVe on siirtänyt kotipelinsä Hollolan Salpahalliin ja levittää näin lentopallosanomaa Karhulan ulkopuolelle.

Samalla Lukolle tutut KaVe-pelaajat Roope Keminen ja Pyry Rantalainen pääsevät huseeraamaan heille rakkaassa salissa. Mistä sen tietää, vaikka järjestäjät kruunaisivat heidän ottelun yhteydessä Kuninkaaksi ja Prinssiksi.

Keminen kantoi viime kauden Lukon paitaa ja todisti olevansa monitoimimies. Hän pystyy hoitamaan roolin kuin roolin ihailtavalla itsevarmuudella.

Myös Rantalainen harkitsi taannoin Lukkoon tuloa. Hän kävi esittäytymässä silloiselle päävalmentajalle Heikki Kososelle kesätreeneissä ja teki suuren vaikutuksen kovalla juoksukunnollansa. Siihen vierailut jäivätkin syystä tai toisesta.

Lukko tuntee Salpahallin jo kakkossarja-ajoilta. Siihen nähden ei pitäisi tulla isoja yllätyksiä.

Sen sijaan KaVen kokoonpano on arvoitus. Tiettävästi ykköshankinta Atte Kyrölä on nähty jo joukkueen harjoituksissa loukkaantumisensa jälkeen. Niinpä Kyrölän pysäyttämiseen on syytä varautua. Se onkin helpommin sanottu kuin tehty.

KaVen ja Lukon välinen kamppailu alkaa klo 17.

Kova haaste. Lukon sentteri Verneri Halttula keskittyy tiukasti KaVen kohtaamiseen. Kuva: Juuso Koro.