WFCKU5HH79

Lukon entinen apuvalmentaja kuuluu nyt joukkueen päätukijoihin – "Paljon on menty eteenpäin"

18.2.2021

Kun Lukon lentopallojoukkueen päätukijoihin lukeutuvan iDiDin osakas Juha Ollikainen saapui kutsuvieraaksi sunnuntaiseen ykkössarjaotteluun, hänet piti ohjata heti vaivihkaa Kostia Areenan ison kahvion puolelle.

Ettei Ollikainen innostu vaan liikaa ja marssi pälkäneläispelaajien seuraksi alkulämmittelyyn.

Siinä olisi voinut käydä huonosti, jos Ollikainen olisi saanut pallon käteensä.

Kuten kaksi kautta sitten, kun kovissa kamppailuissa karaistunut keskitorjuja työskenteli Lukon vastuuluotsin Heikki Hemuli-Kososen aisaparina.

Silloin häntä ryhdyttiin kutsumaan Kanuunaksi-Ollikaiseksi, kun pelintekijä Juhani Salmisen silkkinen sormi piti paketoida torjuntaharjoituksen seurauksena. Innokkaan valmentajan lyönti teki niin pahaa jälkeä.

– Tapaturma johtui enemmän passarin sormen asennosta kuin lyönnin voimasta, Ollikainen vähätteli pommiansa.

Joka tapauksessa Lukon johto määräsi Ollikaisen sen jälkeen lyöntikieltoon, koska kakkossarjan ratkaisukamppailut olivat jo ovella.

Tämä sapetti pelimiestä sen verran, että Pellervon Pallon luottomies antoi vastustajille tavallista kovempaa kyytiä Tampereen laadukkaassa kuntosarjassa.

Nyt muut ovat saaneet olla rauhassa, koska korona on sulkenut 49-vuotiaalta Ollikaiselta ja muilta virkeiltä veteraaneilta salien ovet.

– Lukon porukassa on edelleen paljon tuttuja poikia. Mielenkiintoista katsoa, miten paljon he ovat menneet eteenpäin. Heikki sai sisäistettyä heille aika hyvin jo pari vuotta sitten, mitä kakkossarjassa menestyminen vaatii. Nyt rima on tietysti vielä korkeammalla, Ollikainen tuumi.

Pitkän pelaajauran tehnyt keskitorjuja (tässä yhteydessä ei käytetä termiä tolppa) seurasi tarkalla silmällä pälkäneläisten otteita ja totesi jo toisen erän aikana, että paljon on menty eteenpäin.

– En ole sentään niin innokas, että olisin katsellut pelejä livestriimiltä. Mutta ottelutuloksia ja sarjataulukkoa olen seurannut koko ajan. Ja lueskellut raportteja. Niistä tulee aina hyvälle päälle, Ollikainen heitti.

Orimattilassa kasvaneen pelimiehen oma ura huipentui vuosituhannen alussa, kun hän pelasi Joensuussa ja oli nostamassa Rientoa ykkössarjaan. Jo aiemmin hän oli mukana, kun synnyinkaupungin Jymy kipusi kakkossarjaan.

Mutta mitä ihmettä teit Joensuussa?

– Lähdin sinne silloisen tyttöystäväni ja nykyisen vaimoni perässä, kun hän lähti opiskelemaan.

Älkääkä kuvitelko, että seuraavana kysymyksenä on "kuinka pahasti olet tossun alla?"

Ei olisi tullut mieleenkään.

Lukon lentopallojoukkue tunsi suurta kiitollisuutta, kun Ollikainen lähti joukkueen avuksi historialliselle ykkössarjataipaleelle.

– Tiesin, ettei ykkössarjajoukkueen pyörittäminen ole ilmaista lystiä. Halusin tukea omalta osaltani hyvää seuraa ja tuttua joukkuetta. Samalla voin auttaa suomalaista lentopalloa, Ollikainen perusteli.

Ensimmäisen tunnustelun perusteella on hyvin mahdollista, että iDiD digital signage koreilee Lukon peliasussa myös tulevalla kaudella.

Viimeistään tässä vaiheessa on syytä avata, mikä on iDiD.

– Kyseessä on ohjelmistoalan yritys. Laadimme infonäyttöjen sisällönhallintajärjestelmiä, Ollikainen selvitti.

Huippuammattilaisten käsiala on nähtävissä muun muassa Tampereen Työväen Teatterissa ja Hakametsän jäähallissa. Lisäksi iDiD on vallannut vahvasti alaa kuntasektorilla.

– Pirkanmaalta taitaa löytyä vain kolme kuntaa, joissa ei ole meidän järjestelmä käytössä. Pälkäne on yksi niistä.

Ollikaisen mukaan iDiD perustaa järjestelmänsä helppokäyttöisyyteen.

– Ei tarvitse olla ATK-insinööri, kun käyttää laitteita.

Yrityksessä on viisi osakasta ja seitsemän muuta työntekijää. Liikevaihto liikkui viime vuonna 1,9 miljoonan euron paikkeilla.

Lukkoa vahvasti tukeva Juha Ollikainen on seurannut suurella mielenkiinnolla Tomi Perkiön (vas.), Jere Puolakan ja kumppanien edesottamuksia. Kuva: Outi Pettersson.