WFCKU5HH79

Lukon hovikuljettajan liukastuminen hymyilytti tilastonikkaria – ”Rouva tuomari oli aivan tohkeissaan”

20.1.2022

Lukon ykkössarjajoukkue koki pahan takaiskun Karhulan-vierailun aattoviikolla, kun pidetty hovikuljettaja Janne Helmikkala kaatui hermostuksissaan ja teloi kylkensä ikävästi.

Helmikkala alkoi jännittää tärkeätä Veikot-peliä jo monta päivää ennen bussimatkaa kuultuaan kamppailun tuomareista.

Tiettävästi mukana on Sari Mannersuo, jonka kauniin pyynnön jälkeen Helmikkala oli myyty mies viime talvena. Mannersuo sai houkuteltua herrasmiehen pallopojaksi suunnilleen sekunnissa. Hovikuljettaja hoiti homman lukkolaiseen tyyliin kauluspaita ja kravatti päällä.

Lentopalloliiton tulospalvelun mukaan Mannersuo ei ole sunnuntaina tuomaritehtävissä, mutta Helmikkala oli saanut vihiä muutoksesta.

– Älkääs nyt pojat! Kompastuin jäävalliin ja lensin vasen kylki edellä maahan. Onneksi olen sen verran hidas, etten saanut käsiä eteen. Kylkeen tulleet vauriot aiheutti povitaskussa ollut kännykkä, Helmikkala selitti.

Lukon joukkueenjohtajan Jussi Petterssonin leveä hymy kertoi kaiken olennaisen.

– Muistan elävästi, kun rouva tuomari tuli kiittelemään vuolaasti pelin jälkeen. Hän oli aivan tohkeissaan. Janne livahti nopeasti takaovesta ulos ja väitti myöhemmin menneensä bussia lämmittämään, vaikka oli nollakeli. Hiukan hymyilytti, kun kuski rupesi viheltelemään paluumatkalla, Pettersson muisteli.

Helmikkala ei jättänyt Lukkoa pulaan tapaturmastaan huolimatta. Hän järjesti sijaisekseen Heikki Virtasen, joka on toistaiseksi uusi tuttavuus pälkäneläisille.

Mutta mitenkäs me saadaan nyt runsaasti kehuja keränneet kännykkäkuvat Karhulasta?

– Tilastonikkari Pettersson osaa muutakin kuin suunsoiton. Se on aikas nopea liikkeissään ja muutoinkin kätevä. Tekisi mieli kertoa yksi ABC-piipahdus, mutta jätetään seuraavaan kertaan.., Helmikkala kuittasi.

Lukkoa odottaa perillä valmennusjohtoansa uudistanut ja näin tavallista yllätyksellisempi joukkue.

Vajaat puoli vuotta vastuuluotsin pestiä hoitanut Arto Oinas vietiin tammikuun alussa naisten liigassa pelaavaan LiigaPlokiin. Paikalle löydettiin Juha Laurila.

Sunnuntainen kamppailu on Lukon monitoimimiehen Verneri Halttulan viimeinen tällä kaudella. Halttula lähtee helmikuun alussa Portugaliin.

Ei kuitenkaan Benficaan Aaro Nikulan seuraksi, vaan vaihto-oppilaaksi.

Jännityskamppailu alkaa Karhulan liikuntahallissa klo 16.

Kuvateksti: Lukon tilastonikkari Jussi Pettersson (kesk.) ei ostanut Janne Helmikkalan selitystä kylmiltään. Valmentajakaksikon Petteri Miettinen (vas.)–Juha Hämäläinen ajatukset ovat jo pelissä. Kuva: Rami Myllymaa.