WFCKU5HH79

Lukon kulttisentterin nimikirjoituskeikka vaihtui lastenhoitoon – "Lempo on muuttunut Silpon ja Vesasen ajoista"

8.3.2021

Lukko-Lempo-Volley 0–3 (23–25, 24–26, 16–25)

Luja-Lukon kulttisentterin Reko Käenniemen muikeasta ilmeestä oli vaikea päätellä, miten hän suhtautuu kauppakeskusten tiukentuneisiin koronarajoituksiin.

Tarpeetonta oleskelua on kehotettu välttämään tulevien viikkojen aikana.

Käenniemi ei halunnut antaa virallista kannanottoa tähän asiaan, vaikka kielen päällä oli ilmiselvästi paljon sanottavaa.

Suurella todennäköisyydellä tämä liittyi sunnuntaiseen huippuesitykseen ja onnistumisiin liittyviin rituaaleihin. Käenniemellä on tapana jakaa nimikirjoituksia hämeenlinnalaisen kauppakeskuksen Goodmanin keskusaukiolla pelien jälkeisenä päivänä. Hänelle on rakennettu sitä varten oma piste.

Nyt Röpötin piti tyytyä vastailemaan onnitteluviesteihin kännykällänsä.

– Olisihan se ollut mukava kertailla Kostian parhaita hetkiä ja nautiskella ihailtavan uskollisten fanien kanssa. Toisaalta voin keskittyä nyt lastenhoitoon ja antaa vaimolle vapaaillan. Sen jälkeen kelpaa lähteä hyvällä omallatunnolla kauden päätössaunailtaan. Jos sellainen järjestetään, Käenniemi lohkaisi.

Yksi asia painoi ilmiselvästi Kostian lemmikin mieltä – ja sen hän suostui myöntämään suoraan.

– Pakko myöntää, että pelin jälkeen tuli haikea olo Panamassa. Jäämme tästä ilosta paitsi loppukauden. Toivottavasti asiat ovat paremmin taas ensi kaudella.

Hetkinen – tämä tarkoittaa siis sitä, että aiot jatkaa upeata uraasi?

– Ei nyt naulata mitään lukkoon, mutta näin on vakaa aikomus. Jos kelpuutetaan porukkaan. Polvet ovat vaivanneet vähän aina välillä. Mutta ei tätä kannata jättää tähän, kun ykkössarjarytmi on löytynyt pikku hiljaa, Käenniemi myönsi.

Kehuja tuli myös Lempon suunnasta, kun panit miehekkäästi hanttiin entisille liigamiehille Sten Kruudalle ja Tatu Härköselle. Varo vaan, ettei sinua ryhdytä houkuttelemaan Lempäälään.

– En voi saada mistään parempaa tarjousta kuin Lukosta. Kaksi olutta voittopelistä on maksimi. Jos tämä nousee kolmeen, tarjoukseen pitää sisältyä myös oma hovikuljettaja, Käenniemi heitti.

Aiemmin Lammin Herttuana tunnettu sentteri odotti kuumeisesti Kruudaa ja Härköstä kulmapöytään.

– Olisin kysynyt muutaman vinkin torjuntapeliin, kun herrat hallitsevat tämän homman ihailtavan hyvin. Ei näkynyt kumpaakaan – eikä muitakaan lempolaisia. Tilanne oli toinen siihen aikaan, kun Silpon Sauli, Vesasen Anssi ja kumppanit kävivät täällä.

Miten aiot selviytyä lähiviikoista?

– Treenaan kahta kauheammin ja keskitän kaiken energiani kolmeen jäljelläolevaan otteluun. Harmi, kun hukkasimme nyt hienon sauman. Voitto olisi ollut otettavissa hyvällä pelillä, mutta emme päässeet samalle tasolle kuin monissa joulutauon jälkeisissä peleissä.

Miksette?

– En tiedä – en ole mikään fakiiri. Kysy valmentajalta, Käenniemi opasti.

Tuumasta toiseen: Lukko-luotsi Heikki Hemuli-Kosonen, miksi näin kävi?

– Emme osanneet voittaa, kun sauma tuli. Hyökkäyspelaaminen oli kokonaisuudessaan huonoa. Siinä näkyi vääränlainen kunnioitus vastustajaa kohtaan. Ratkaisuyritykset olivat joko yltiöpäisiä tai pehmeitä, Kosonen harmitteli.

Vaikka vastapuolella oli tukku takavuosien liigamiehiä, Lukko hankki loistavat saumat sekä ensimmäisen että toisen erän voittamiseen.

Lukko johti avauserää jo 9–3 ja vielä 22–20, mutta lopulta käteen jäi pelkkä luu. Toisessa erässä pälkäneläiset nousivat neljän pisteen takaa 23–22-johtoon, mutta kypsyys ei riittänyt vieläkään. Sen jälkeen selkäranka naksahti poikki.

Vaikka paikalliskamppailun taso ei hiponut pilviä, kauden lentopallokomeetta Jari Naukku-Ahvenjärvi piti tunnelman samalla tasolla kuin olisi pelattu MM-finaalia. Näin Aamulehden kautta peliä seuranneet katsojat pääsivät nauttimaan verbaalista ilotulitusta koko illan.

Vilppulan satakieli on noussut kiistattomasti lentopalloselostajien ehdottomaan aateliin.

Usein kuulee arvion "sehän hoitaa homman paremmin kuin monet Ruudun selostajat".

Tähän ei ole mitään lisäämistä.

Reko Käenniemi (oik.) intoutui hienoon esitykseen Lempoa vastaan. Myös Miko Köykkä (vas.) ja Valtteri Tynys saivat paljon vastuuta. Kuva: Asko Niemi.