WFCKU5HH79

Lukon valmennusryhmä vahvistui – Juha Ollikainen palasi Kostialle

28.8.2022

Luja-Lukon ykkössarjajoukkue haluaa rakentaa toimintansa entistä tukevammalle pohjalle.

Niinpä valmennusryhmää päätettiin vahvistaa yhdellä miehellä. Pälkäneläisten iloksi takavuosilta tuttu Juha Ollikainen tarttui haasteeseen.

Tämä oli sekä Lukon johdon että pelaajien mieleen. Joukkueelle jäi erittäin hyvät kokemukset edellisestä jaksosta 2018–19. Hän työskenteli silloin Heikki Kososen aisaparina.

Ollikaisen mukaantulo takaa pääkoordinaattori Juha Hämäläiselle ja salitreenien vastaavalle Ville Mattilalle mahdollisuuden poissaoloihin syksyn kiireiden keskellä.

Mattilan metsästys- ja kalastusreissut kuuluvat legendaarisena osana Lukon värikkääseen historiaan. Hämäläisen kalenterissa on tutusti mökkipätkien ohella myös erinäköisiä virkistäytymiskeikkoja.

Ollikaisen pestin ainoana kysymysmerkkinä oli edellisvierailun moukkulyönti. Passari Juhani Salmisen silkkinen sormi piti paketoida tapaturman jälkeen.

– Ei tarvitse pelätä. Porukassa ei ole enää semmoisia kavereita, joiden sormet sojottavat torjunnassa miten sattuvat. Lyönnin voimaa on liioiteltu julkisesti, Ollikainen rauhoitteli.

Oli miten oli, siitä illasta lähtien valmentaja on tunnettu Kanuuna-Ollikaisena.

Lukon nettitoimitus otti Ollikaisen tentattavaksi pian startin jälkeen.

1) Millä mielellä liityit Lukon valmennusryhmään?

– Hyvillä mielin. Tuttuun organisaatioon on helppo tulla mukaan. Kun valmennusryhmässä on tuttuja kavereita menneiltä vuosilta, niin on hauska palata taas hommiin.

2) Miltä meininki on vaikuttanut?

– Hyvältä. Pelaajilla on selvä fokus treeneissä. Harjoitteisiin keskitytään. Valmennuspuolella vastuut on jaettu hyvin. Kenellekään ei tule liikaa kuormaa. Homma pysyy kuitenkin lapasessa, vaikka tekijöitä on useampia.

3) Oletko havainnut muutoksia edelliseen Lukko-jaksoosi nähden?

– Valmennuspuolella vastuun jakaminen useammalle henkilölle. Myös pelaajapuolella on menty eteenpäin. Harjoituksissa keskitytään paremmin kuin aiemmin. Pelaajat ovat oppineet ymmärtämään, mitä kehittyminen edellyttää treeneissä ja yhteisten treenien ulkopuolella. Tosin minulla on takana vasta muutamat treenit. Noi sankarit ovat voineet esittää parastaan ihan kohteliaisuuden vuoksi.

4) Minkälaisina näet Lukon saumat tulevalla kaudella?

– Pudotuspeleihin on täydet saumat. Vahvalla syötöllä, monipuolisella hyökkäyksellä ja tiiviillä puolustuksella mennään pitkälle!

Juha Ollikainen palasi Lukon vahvuuteen kolmen vuoden tauon jälkeen. Väliaikana hän kuului joukkueen tukijoihin osittain omistamansa iDiDin kautta. Kuva: Asko Niemi.