WFCKU5HH79

Lukossa jatkava Miko Köykkä aikoo ottaa isomman roolin – "Ainakin tuplaan torjuntamääräni"

25.6.2021

Arvoisat Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen ystävät – hienon juhannusjuhlan kunniaksi on aika heittää seuraava sopimus tulille.

Kuumien löylyjen seuraksi kaivataan luonnollisesti kuumaa kaveria.

Pälkäneläisjoukkueen ilopilleri Miko Köykkä lähti keskiviikkoiltana omatoimiselle harjoitusjaksolle hymyhuulin viimeisteltyään jatkosopimuksen Lukon kanssa.

Jos nimi Miko kalskahtaa oudolta, se ei ole mikään ihme. Kaikki kutsuvat 20-vuotasta ja 188-senttistä keskitolppaa Teroksi.

Teron rintakarvat (jos niitä on) kasvoivat muutamalla millillä, kun hän pääsi käymään kesäkuussa muutaman kerran Akaa-Volleyn liigajoukkueen treeneissä. Tiettävästi hän sai jokusen kopinkin Akaan uuden luotsin Olli Kunnarin valvovien silmien alla.

– Ai jokusen... Ainakin tuplaan torjuntamääräni tulevalla kaudella, Köykkä vakuutti.

Kausi näyttää, toteutuuko tämä tavoite. Se on kuitenkin varmaa, että sakkokassaan kertyy tasaisesti euroja, koska Terolle jos kenelle sattuu kommelluksia.

Lukon nettitoimitus otti Köykän (ei sukua maajoukkuelibero Voitto Köykälle) revolverihaastatteluun heti jatkosopimuksen varmistuttua.

1) Mitä jäi päällimmäisenä mieleen ensimmäisestä ykkössarjakaudesta?

– Mennyt kausi ei täyttänyt omia tavoitteita henkilökohtaisesti eikä joukkueena. Hutipelejä tuli liikaa. Vasta syyskauden jälkeen opittiin, mitä jokainen piste sarjataulukkoon vaatii. Oli kuitenkin huojentavaa huomata, kuinka pystyimme nostamaan tasoamme kauden mittaan. Keväällä pystyimme haastamaan kärkijengejäkin perussuorittamisella. Voitot toivat ainakin itselle lisää itseluottamusta.

2) Mitä tulevalta talvelta voi odottaa?

– Omana tavoitteena on ottaa isompi rooli ja vastuu joukkueen menestyksestä, kun pari meidän johtavaa pelaajaa siirtyi liigaympyröihin. Tänä syksynä tiedämme mitä tuleman pitää, olemme paremmin valmistautuneita ja tulemme käyttämään paikkamme, jos vastustajalla on yksikin paidannappi auki. Kukaan ei tee enää ilmaisia kolmen pisteen reissuja Kostialle.

3) Miten kovassa tikissä olet itse?

– Olen fyysisesti ja pelillisesti paremmassa kunnossa tähän mennessä. Vammat ovat pysyneet lähes tulkoon kurissa tauon jälkeen. Tavoitteena on ottaa vielä napsu ylemmäksi ja pitää huolta kropasta treenihallin ulkopuolella, jotta säästyn vaivoilta myös jatkossa.

4) Missä lupaat parantaa?

– Haluan olla ensi kaudella tasaisempi ja entistä valmiimpi koviin peleihin. Monessa asiassa pitää kehittyä vielä paljonkin, mutta olen varma, että tämänhetkinen tasoni riittää auttamaan joukkuetta napsimaan voittoja tässä sarjassa.

5) Mitä vastustajat äimistelevät kohdatessaan Lukon?

– Viime kaudella vastustajien suusta kuuli usein kehuja meidän puolustuspelistä, taistelutahdosta ja vaikeasta syötöstä. Uskon, että nämä ovat parhaita speksejämme myös tulevana talvena. Näytämme vastustajillemme ja hienoille kannattajillemme viihdyttävää ja periksiantamatonta puolustuspeliä. Itse ainakin tuplaan torjuntamääräni. Vastustajat äimistyvät, kuinka varjeltu Kostian kiiltävä parketti on meidän puolellamme.

Tätä lisää! Miko Köykkä (oik.) osaa ottaa onnistumisista kaiken ilon irti. Tässä ihmettelee Lempon viime kauden passari Saku Tuomivaara. Kuva: Rami Myllymaa.