WFCKU5HH79

Mestarivalmentaja Juha Hämäläinen Lukon avuksi – "En halua jättää joukkuetta pulaan"

18.5.2021

Tamperelaislegenda Juha Hämäläinen lähtee koordinoimaan Luja-Lukon ykkössarjaryhmän valmennusta.

Hämäläinen tarjoaa pälkäneläisjoukkueelle valtavan tieto- ja lajituntemuspaketin. Kansainvälisissä ympyröissä karaistunut luotsi tekee parhaansa johtaakseen Lukon parhaaseen mahdolliseen tulokseen.

Hämäläisen tarkka tehtäväkenttä muotoutuu kesän mittaan, kun huippuvalmentajan omasta ajankäytöstä ja pälkäneläisten tarpeista saadaan yksityiskohtainen tieto.

– Älä lupaa pojille vielä, että vedän monet treenit viikossa.., Hämäläinen heitti.

Yhteistyö alkaa nopeasti, kun Hämäläinen tulee Pälkäneelle keskustelemaan ydinryhmän kanssa, vetämään harjoitukset ja konsultoimaan valmennustiimiä.

Tätä jatketaan pitkin kesää tiiviillä tahdilla Hämäläisen hyvinvointia seuraten.

– Lukon seuraorganisaatiossa on minulle erittäin tuttuja henkilöitä. En halunnut jättää hienoa joukkuetta pulaan, Hämäläinen perusteli lähtöpäätöstänsä.

Lukolle tuli tarve valmennusapuun, kun hienoa työtä tehnyt Heikki Kosonen siirtyi keväällä Rantaperkiön Iskun riveihin. Pälkäneläiset julkaiset koko valmennustiiminsä hiukan myöhemmin.

Lukon pelaajat tekivät Hämäläiseen suuren vaikutuksen reilu vuosi sitten, kun hän tuurasi Kososta kakkossarjan vierasottelussa Vilppulassa. Hämäläinen johti silloin pälkäneläiset 3–0-vierasvoittoon ja oli iloinen pelaajien suhtautumisesta.

– Kun puhuin aikalisällä, kaikki kuuntelivat korvat höröllä. Se oli kaikin puolin upea kokemus. Onneksi lähdin mukaan, Hämäläinen kertasi.

Lukon pelaajien reaktiot ja menestysvalmentajan korviin kantautuneet kommentit olivat mannaa.

– Minulla ei ollut enää aikomusta valmennushommiin, mutta en pystynyt vastustamaan Lukon tarvetta ja kovaa halua. Ei ole huono asia, kun tunnen osan pelaajista tosi hyvin, Hämäläinen kuvaili.

Pojat ovat tulleet tutuiksi Tampereen urheiluakatemian, Sammon keskuslukion urheilulinjan ja urheiluamis Tredun valmennusryhmässä.

Hämäläinen kuuluu kiistattomasti suomalaisten lentopalloluotsien ehdottomaan eliittiin. Meriittilistalta löytyy Suomen mestaruus, SM-hopea, kaksi Suomen cupin voittoa, kaksi nuorten SM-kultaa ja valtava määrä kansainvälistä kokemusta sekä nuorten maajoukkueista että Tampereen Isku-Volleysta.

Tuttu joukkue. Juha Hämäläinen johti Lukon peliä jo reilu vuosi sitten kakkossarjan vierasottelussa Vilppulan Tähteä vastaan.