WFCKU5HH79

Nallen puuhapussit nostivat ilon ylimmilleen – Lukko nousi riemukkaaseen kotivoittoon

29.3.2021

Lukko-East Volley 3–1 (25–18, 28–30, 26–24, 26–24)

Ilo nousi sunnuntai-iltana ylimmilleen Luja-Lukon pukukopissa, kun seuran lentopallopomo Asko Nalle-Niemi tömisteli paikalle kolmen puuhapussin kanssa.

Kotivoitosta nautiskelleet pelaajat hymyilivät kuin Hangon keksit, kun puuhapussien kätköistä löytyi mieluisaa janojuomaa historiallisen kauden päätökseksi.

Siinä vaiheessa pälkäneläisjoukkueen luottotolppa Reko Röpötti-Käenniemi myönsi tehneensä kauden pahimman virheen.

– Varasin auton takakonttiin laatikollisen varmuuden vuoksi, Käenniemi tunnusti.

– Uskomatonta, koska olet pelannut täällä jo niin kauan. Sinun olisi pitänyt tietää, että tämä on täysin turhaa, Niemi torui.

– Nolottaa hiukan, mutta ei se laatikko hukkaan mene, Käenniemi painotti.

Lukon parhaana palkittu Jere Naru-Puolakka oli polleata poikaa tapansa mukaan.

– Tämä on onnenpäiväni. Ensin pyöritin "Iistin" pyörryksiin kentällä ja nyt heitän lisää löylyä kiukaalle pitkän paluumatkan aikana, Puolakka herkutteli.

Puolakka oli kinunnut jo etukäteen paikan vieraiden bussista päästäkseen mahdollisimman nopeasti äitinsä lihapatojen ääreen. Savonlinnalaislähtöinen pelintekijä tiesi, että kotona odottivat kaikki herkut mansikkakakusta lähtien.

– Vastapuolen kaverit pelasivat tyynenä tikkipokkaa ja olivat niin kuin eivät olisi käyneetkään Pälkäneelle. Meikäläisen myllytys taisi olla heille liian kova paikka, Puolakka selvitti.

Mutta miksi ihmeessä jätit heti ihanan Pirkanmaan?

– No, mitenkähän sen ilmaisisi kiltisti... Sanotaan niin, että saan hengähtää hetken ilman vaimon nalkutusta, Puolakka rohkaisi mielensä.

Nyt taidat leikkiä tulella?

– Elämässä pitää olla vähän jännitystä. Varsinkin, kun peli tuli meille niin selvästi.

Selvästi ja selvästi. East Volley johti kolmatta erää parhaimmillaan jo 23–18 ja neljättä 19–14, mutta Lukko oli tällä kertaa sitkeämpi kuin kouluruokailujen kestoherkku tilliliha.

Pälkäneläisjoukkue on menettänyt kauden mittaan lukuisia tiukkoja eriä ja otteluita. Siihen tuli nyt kerrasta merkittävä käänne.

– Tätä hetkeä olen odottanut jo pitkään. Olimme ratkaisuhetkillä henkisesti vahvempi joukkue, Lukko-luotsi Heikki Hemuli-Kosonen riemuitsi.

Niin – Lukko ehti kärsiä kauden mittaan peräti kuusi 2–3-tappiota.

Karvaiden loppuhetkien jälkeen peräänkuulutettiin useaan otteeseen voittajatyyppejä. Kavereita, jotka suorastaan janoavat ratkaisevia passeja ja ovat valmiita rynnimään vaikka tiiliseinän läpi. Torjujista puhumattakaan.

Nyt sitä tahtoa löytyi, vaikka pudotuspelipaikka oli karannut jo Lukon ulottuvilta. Kotijoukkueella oli kova halua päättää ensimmäinen ykkössarjakausi kunniakkaasti.

– Moni olisi voinut luovuttaa, mutta ei tämä joukkue. Se on pitänyt hyvän tekemisen meiningin ja rennon letkeän fiiliksen harjoituksissa sekä kaikessa muussa tekemisessä useista tiukoista tappioista huolimatta, Kosonen kiitteli.

Ratkaisuhetket jäävät pysyvästi pälkäneläiseen lentopallohistoriaan. Lukko nousi kolmannessa erässä kahden Eastin eräpallon jälkeen voittoon ja toisti uroteon neljännessä erässä 20–23-tilanteesta.

– Olen erityisen ylpeä Perkiön Tomin vahvoista syötöistä kolmannen ja neljännen erän ratkaisuhetkillä. Ottelu päättyi ansaitusti Tomin hienoon ässään, Kosonen suitsutti.

Perkiö teki kaikkiaan 15 pistettä ja tarjosi vahvaa tulitukea Lukon pistelingolle Ville Järnvallille (31/+15). Takakontti-Käenniemi pelasi niin viisaasti kuin nyt sentteri voi pelata (11/+7). Saldo sisälsi viisi torjuntapistettä. Puolakka ehti kehua itsensä jo aiemmin.

Lukon kokenut passari Juhani Silkkisormi-Salminen keräsi pukukopissa illan raikuvimmat aplodit kertoessaan roolinvaihdostaan. Diplomaattisista lausunnoista päätellen pallon jakelu vaihtuu vaippojen vaihtamiseen.

Loppujen lopuksi hienon kevätkauden pelannut Lukko jäi vain kuuden pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Koronan pidentämä joulutauko oli pälkäneläisten onni. Sinä aikana Lukko kuroi muiden etumatkaa tuntuvasti kiinni.

Maistuu! Reko Käenniemi (vas.), Jere Puolakka, Tomi Perkiö, Miko Köykkä ja Ville Järnvall nauttivat Lukoon voitosta. Kuva: Rami Myllymaa.