WFCKU5HH79

Nurmon kopperosta puuttuivat vain päätykatsomon nahkasohva ja rouvat – Lukolla tiukka ote pudotuspelipaikkaan

6.1.2022

Nurmon Jymy-Lukko 1–3 (21–25, 15–25, 25–20, 14–25)

Luja-Lukon lentopalloilijoiden hovikuljettaja Janne Helmikkala huomasi pälkäneläisten huippulatauksen loppiaisena jo Nurmoon mennessä.

Vähältä piti, ettei Helmikkala ryhtynyt viheltelemään pyörittäessään Paunun bussin rattia.

Helmikkala aisti hänelle tuttujen suojattiensa vireen aivan oikein. Lukko otti isännän otteet ensimmäisistä palloista lähtien ja pehmitti Jymyn sikäläisen yläasteen ahtaassa salissa lukemin 3–1 (25–21, 25–15, 20–25, 25–14).

Monet pälkäneläisjoukkueen pelaajista tunsivat olonsa kotoisaksi Jymyn luolassa, sillä he ovat rakentaneet ykkössarjapohjansa Paelkaene Gardenin tunnelmallisessa miljöössä.

– Vain päätykatsomon nahkasohva puuttui. Harmi, ettei Janne päässyt nauttimaan tästä herkusta. Vaikka rattimestari ei olisi voinut nauttia konjakkipaukusta, hän olisi voinut ottaa vaikka nokkaunet, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen harmitteli.

Tiukat koronarajoitukset estivät myös ihailijarynnäkön. Kaikki Jalasjärven, Ilmajoen, Lapuan ja Ylistaron nuoret rouvat joutuivat jäävät kotiin.

– Toista oli ennen, kun Hauhon rouvat tulivat joukolla Gardeniin parhaisiinsa pynttäytyneenä. Voi luoja! Miettinen päivitteli.

Pälkäneläisjoukkue otti Nurmon koirankopissa vasta historiansa toisen vierasvoiton ykkössarjassa ja tarrasi samalla toisella kädellä kiinni himoitusta pudotuspelipaikasta. Ykkössarjan huipennukseen selviytyy kahdeksan parasta joukkuetta.

Lukko jätti nyt playoff-viivan kahdeksan pisteen päähän, mutta tämä ei kerro tilanteesta koko totuutta. Useat alapuolella olevat joukkueet ovat pelanneet Lukkoa vähemmän otteluita.

– Porukan henki oli koko matkan poikkeuksellisen hyvä. Kaikki onnistuivat loistavasti kolmannen erän lopun kipsiä lukuun ottamatta, Helmikkala summasi.

Lukon laajan ringin voima tuli korostetusti esiin Nurmossa. Kun edellisottelussa hakkurin viittaa kantanut Akseli Viitala putosi riveistä jalkavaivojen takia, Atte Puholainen hyppäsi ristipaikalle ahnaasti ja tehtaili kymmenen pistettä.

Kun luottolibero Vili-Valtteri Help venäytti takareitensä avauserässä, Jaakko Ollikainen marssi kentälle ja täytti paikan upeasti.

– Takareiteen nappasi puolustuspallossa, mutta mitään pahempaa ei sattunut. Lähden ilman muuta Pielavedelle, jos suinkin pystyn, Help vakuutti.

Help on kotoisin Pielaveden lähistöltä – Kiuruvedeltä. Niinpä sunnuntainen kamppailu kiehtoo kovasti.

– Ellen pysty pelaamaan, pitää pyytää Viljo avuksi, Help viittasi toimeliaaseen pikkuveljeensä.

Nurmolaisjoukkue taipui lopullisesti neljännessä erässä, kun Hollolan Elvis Roope Keminen marssi vaihdosta kentälle ja iski pöytään hienon syöttöputken.

– Tärkeä voitto kahden vaikean pelin jälkeen (0-3-tappiot East Volleylle ja Lempo-Volleylle). Pojat tekivät ison työn kurssimuutoksen eteen. Kiitos siitä, Miettinen summasi.

Passarivelmu Jere Puolakka oli elementissään paitsi pelintekijänä myös syöttäjänä. Puolakka täräytti peräti viisi ässää ja piti Jymyn vastaanottajia pakokauhun partaalla. Hyökkäyspäässä hän jakoi vastuuta viisaasti ja muisti kuormittaa järeintä kalustoa riittävästi.

Laiturit Ville Järnvall (19 pistettä) ja Tomi Perkiö (17) kantoivat päävastuun hyökkäysvoimasta.

Lukon härkäviikko päättyy sunnuntaina kivikovan Pielaveden Sammon vieraana.

Lukolla oli paljon ilonaiheita Nurmossa. Tässä iloitsevat Tomi Perkiö (vas.), Vili-Valtteri Help, Ville Järnvall ja Atte Puholainen. Kuva: Rami Myllymaa.