WFCKU5HH79

Puolakan temput eivät riittäneet – East Volley ei hätkähtänyt Lukon loistostarttia

5.2.2023

East Volley-Lukko 3–0 (25–19, 25–16, 25–17)

Luja-Lukon lentopalloilijoille heräsi heti epäilys, kun he huomasivat Savonlinnan liikuntahallin lehtereiden täyttyvän yhtenä virtana. Yleisömääräksi kirjattiin komeasti 290.

– Jaahas, Jere on tehnyt muutakin kuin puhunut ympäri paikallisen palkintoraadin. Hän on jakanut ilmaislippuja pitkin kylää, Lukon joukkueenjohtaja Jussi Pettersson hoksasi.

Pettersson tarkoitti Savonlinnassa kasvanutta passarivelmua Jere Puolakkaa, joka on kietonut tämän syrjäseudun pikkurillinsä ympärille.

Sikäläiset säntäävät mielellään googleen tutkimaan Pälkäneen taustoja keksiäkseen nokkelia vastakuitteja. Samalla he unohtavat kokonaan, että vireä Pälkäne on Suomen elinvoimaisimman metropolin Tampereen kyljessä.

Niin – tiedätte kyllä. Syrjäinen sijainti ei ole vielä mikään synti, mutta Savonlinna on lisäksi täysin arvaamattoman Venäjän rajan tuntumassa. Upeilla oopperajuhlilla kannattaa vierailla ilman muita, kunhan pääsee esityksen jälkeen mahdollisimman nopeasti kotimatkalle.

Tilanne oli niin askarruttava, että Jaakko Ollikainen ja Tuomas Lehtilä vetäytyivät matkalta viime metreillä.

East Volley väitti ennakkoraportissaan, että Puolakka oli houkutellut liigapelureita kovasti mukaan opastetulla Olavinlinnan kierroksella, norppasafarilla ja muutamalla lörtsyllä.

Pälkäneläisjoukkueen johdolla ei ollut mitään tietoa tästä. Niinpä nämä jutut kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Sen sijaan Puolakka oli houkutellut paikalle koko sukunsa, kaikki kaverinsa ja myös puolituttujen naapurit.

Edes tämä ei auttanut ratkaisevasti.

Lukko lähti vaikeaan vieraskamppailuun erinomaisesti ja karkasi komealla alkulennollaan parhaimmillaan kuuden pisteen (12–6) johtoon. Peli oli hyvin pälkäneläisten hanskassa aina tilanteeseen 18–14 asti, kunnes eteen nousi Olavinlinnan muuri.

Lukon peli jumittui yhteen rotaatioon. Savonlinnalaisisäntä antoi loppuerässä vastustajalle vain yhden vaivaisen pisteen ja sai tästä kovan draivin päälle.

Lukko aloitti vahvasti myös toisen erän, mutta lupaava johto kuivui kokoon kymmenen pisteen korvilla. Sen jälkeen eväät oli syöty ja mehut juotu.

East Volley vyöryi ykkössarjakamppailussa 3–0 -voittoon ja lähetti Lukon pettyneenä pitkälle kotimatkalle. Mieli kirkastui vasta Pälkäneen lähestyessä.

– Tästä kamppailusta ei ole lapsille paljon kerrottavaa, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen tokaisi ja jätti pidemmät höpinät seuraavaan kertaan.

Hakkuri Mikko Kuusela oli Lukon ykköshahmo hyvällä saldolla 14/+7. Puolakka piinasi vastustajaa pahoilla syötöillä ja korvasi tämän veljeilemällä heidän kanssaan pelin jälkeen.

Lukon urakka jatkuu ensi sunnuntaina tärkeällä kotiottelulla Nurmon Jymyä vastaan.

Panokset ovat kovat. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspelipaikasta.

Näinkö tässä kävi. Lauantai-illan puhutuin hahmo Jere Puolakka miettii syntyjä syviä. Kuva: Juuso Koro.