WFCKU5HH79

Sammon liigavahvistukset toivat Lukolle lisävirtaa – Verkon laittaminen ei nappaa Halttulaa

9.1.2022

Pielaveden Sampo-Lukko 3–0 (25–22, 25–23, 25–18)

Luja-Lukon monitoimimiehen Verneri Halttulan kieli lauloi liukkaasti sunnuntaisen ykkössarjakamppailun jälkeen tappiosta huolimatta.

– Ihailin Pielavedellä tapahtuvaa talkoolaisten toimintaa, jossa verkko laitettiin ja sali hoidettiin ennen ja jälkeen pelin. Pelaajat saivat näin ollen keskittyä pelaamiseen. Esitän siis vilpittömän kysymyksen, voitaisiko meillä ottaa sama käytäntö, Halttula lasketteli.

Kuten huomaatte heti – Halttula ehti huomioida sikäläisessä lentopallopyhätössä myös kentän ulkopuolisia asioita.

Tämä olisi ollut vielä ymmärrettävää, jos talkoolaiset olisivat olleet 20–30-vuotiaita namupaloja. Mutta ei – nämä hommat olivat pitkälti toimeliaiden eläkeläisten kontolla.

Siitä nöyrä kumarrus syvään juurtuneen sampolaisuuden suuntaan.

Halttula sai vastauksen tiedusteluunsa, mutta reaktio jäi arvoitukseksi.

– Tätä voidaan harkita heti sen jälkeen, kun opitte sormilyönnin, Lukon GM Jari Perkiö vastasi kohteliaasti.

Vaikka Lukolta löytyy vielä pieniä kehityskohteita, sunnuntain esitys oli monin tavoin rohkaiseva.

Lukko heitti legendaarisille Sammolle odotettua kovemman haasteen ja taisteli ennakkoluulottomasti ykkössarjapisteistä, vaikka vastustaja heitti kentälle myös liigavahvistuksensa Ilja Ivanovin ja Kasper Pennasen. Lelu Ojansivua ei sentään nähty.

Lukko panosti Savo Volleyn liigaryhmään kuuluvan Pennasen taltuttamiseen ja onnistui viistolyöntien eliminoimisessa suorastaan erinomaisesti. Pennanen hyytyi pakkaselle tiukassa vartioinnissa ja teki vain kymmenen pistettä.

– Tästä on annettava pojille täydet pojot, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen kehaisi.

Sen sijaan Ivanovin painavat syötöt olivat tuhoisia varsinkin avauserässä. Siitä huolimatta ilman farmiapujansa taistellut Lukko jaksoi uskoa omaan tekemiseensä kolmannen erän jälkipuoliskolle asti.

Vaikka Sampo takoi 3–0 (25–22, 25–23, 25–18) -voiton, Lukko pääsi lähtemään kotimatkalle pystypäin.

– Jos pallo olisi pomppinut hiukan suotuisammin, Pielavedellä pelattaisiin edelleen. Sikäläiseltä väeltä olisi voinut jäädä aamulypsy kokonaan väliin, Miettinen innostui.

Lukon pelissä oli paljon hyviä elementtejä: syöttö kulki, torjuntoja kertyi vastustajaa enemmän (9–6) ja vastaanotto toimi riittävän hyvin.

– Hyökkäyspeliin tämä ratkesi. Teimme liikaa suoria virheitä ja pelasimme jatkopallot huolimattomasti, Miettinen harmitteli.

Kun luottolibero Vili-Valtteri Help joutui jättämään pelin väliin reisivaivan takia, tärkeälle paikalle istutettiin Jaakko Ollikainen. Hän selviytyi vaativasta tehtävästä kuivin jaloin.

Lyöntivoima jäi liikaa Tomi Perkiön varaan. Lukon kapteeni takoi laidasta kentän korkeimman pistemäärän (15), mutta vastineeksi tuli myös suoria virheitä.

Jos Perkiö olisi saanut muilta laitureilta hiukan enemmän tulitukea, Sampo olisi menettänyt Lukolle ainakin pisteen.

Lukko pääsee hengähtämään tulevana viikonloppuna alkuvuoden hurjan rypistyksen (kolme peliä viikon sisään) jälkeen.

Ykkössarjataival jatkuu 23. tammikuuta Karhulan Veikkojen vieraana.

Pälkäneläisjoukkue lähtee matkaan revanssimielellä kärsittyään syksyllä katkeran 2-3-kotitappion. Silloin isännät johtivat neljättä erää parhaimmillaan jo 19-13 ja saivat vielä kolme ottelupalloa, mutta ratkaisevan niitin iskijää ei löytynyt. KaVen ihmenousu huipentui viidennen erän 17-15-voittoon.

Lukon sentteri Verneri Halttula on terävä kaveri. Hän ehti seurata Pielavedellä myös kentän ulkopuolista toimintaa. Kuva: Rami Myllymaa.