WFCKU5HH79

Seuraava Lukon sopimus uunista ulos – Verneri Halttula valmis rooliin kuin rooliin

3.7.2021

Verneri Halttulan jatkosopimus varmisti Luja-Lukolle arvokkaan jokerikortin tulevaksi ykkössarjakaudeksi.

Pälkäneläisten valmennustiimi pähkäilee loppukesän ja alkusyksyn aikana, istutetaanko 22-vuotias ja 191-senttinen Halttula hakkuriksi, passariksi, sentteriksi vai kenties yleispelaajaksi.

Myös viimeinen vaihtoehto on tavallaan kiehtova. Miettikää nyt – kovakätinen hyökkääjä pienellä nostovastuulla... Tämä on toki pelkkää mediaosaston spekulaatiota.

Halttula tuli Pälkäneelle vuosi sitten ensisijaisesti passarin papereilla, mutta kuinka kävikään. Kun kaivattua hakkuria ei löytynyt millään ilveellä, ristipaikalle istutettiin Halttula.

Hän selviytyi vaativasta roolista niin hyvin kuin keltanokalta voi toivoa. Toisaalta kävi ilmi ykkössarjan kova vaatimustaso – niin kuin tapahtui koko joukkueelle.

Hämmentävin hetki koettiin syyskierroksella Pyynikillä, kun silloinen Lukko-luotsi Heikki Kosonen kokeili rohkeasti kahden passarin systeemiä Rantaperkiön Iskua vastaan.

Silloin Halttula ja toinen pelintekijä Sami Pettersson jakoivat ja paukuttivat palloa vuoron perään. Yllätysveto poiki Lukolle vieraspisteen.

Halttulasta on kasvanut alkukesän mittaan armoitettu myyntimies. Hän yrittää kaupata Aamulehteä ja Helsingin Sanomia myös sellaisille henkilöille, joille kyseiset lehdet tulevat.

Taannoin hän väitti, että pätkätilaus tulee halvemmaksi kuin ilmaiskappale.

Lukon johto pohti jo yhdessä palaverissa, voisiko Halttula kokeilla myyntipuheitaan verkon läpi kesken pelin ja sekoittaa näin vastustajien keskittymistä...

Lukon nettitoimitus otti myyntikoneen pikatenttiin jatkosopimuksen varmistuttua.

1) Mitä jäi päällimmäisenä mieleen ensimmäisestä ykkössarjakaudesta?

– Hyvät fiilikset jäi. Päästiin haastamaan kovia joukkueita. Henkilökohtainen kasvu pelaajana auttoi meitä kehittymään myös joukkueena. Nälkä kasvaa jatkuvasti, kun huomaa, että on edellytykset pärjätä hyvin.

2) Mitä tulevalta kaudelta voi odottaa?

– Kovaa asennetta ja peli-iloa koko joukkueelta. Voimme sukeltaa melko paineettomasti tuleviin peleihin. Jokainen pelaaja tietää omat kehityskohteensa. Niitä kehittäessä vain taivas on rajana, kun siirretään yksilötaito ja potentiaali joukkueen parhaaksi.

3) Miten kovassa tikissä olet itse?

– Melko kovassa tikissä. Pidän tulevan kauden valmennustiimistä. Jokainen pelaaja tulee saamaan henkilökohtaista valmennusta omien fyysisten kykyjen edistämiseksi. Uskon, että valmennustiimillä on minulle paljon annettavaa.

4) Missä roolissa sinut nähdään useimmiten?

– Minut voidaan nähdä roolissa jos toisessakin. Valmennus päättää, käytetäänkö minua enemmän kummun puolella vai tarjoanko kavereille paikkoja pallon mättämiseen. Minulle käy eri rooli vaikka joka erässä – ja sekös vastustajaa hämää.

5) Mitä vastustajat äimistelevät kohdatessaan Lukon?

– Meidän kehitystä edelliseen kauteen verrattuna, vaikka remmi on vieläkin suhteellisen nimetön.

Monitoimimies. Verneri Halttula (oik.) on valmis hyppäämään paikalle kuin paikalle. Kuva: Rami Myllymaa.