WFCKU5HH79

Startin aika – Lukko avaa kautensa torstaina Isku-Veikkojen vieraana

21.9.2022

Nyt on se hetki – Luja-Lukon ykkössarjajoukkue pelaa torstai-iltana (22.9.) kauden ensimmäisen ottelunsa.

Pälkäneen lentopalloylpeys vierailee perinteitä tihkuvassa Apian liikuntahallissa ja kohtaa harjoitusottelussa takavuosien liigaryhmän Valkeakosken Isku-Veikot.

Kamppailu alkaa klo 18.30.

Isku-Veikot pelaa Ari Väisäsen komennossa, mutta nyt lajilegendaa jännitti niin paljon, että hän järjesti itselleen työmatkan varmuuden vuoksi. Koskilaisten peliä johtaa Väisäsen vasen käsi Kalevi Liehu.

Illan suurin mielenkiinto kohdistuu ilman muuta siihen, onko tähtikoutsin velipoika Timo Väisänen todellakin kentän laidalla. Ikinuori passari on ilmestynyt jo kymmenen vuotta ties mistä kolosta Apialle ja hyvin nopeasti kentän puolelle.

Se tiedetään, että monivuotinen maajoukkuemies Markus Kaurto on Isku-Veikkojen riveissä. Takavuosien huippusentteri on pelannut viime vuodet pääosin hakkurina, mutta mistä sen tietää, vaikka hän kokeilisi nyt vaikka hihamiehenä.

Seuraavaksi tärkeää Lukko-asiaa. Joukkueen uskollisimpiin kannattajiin lukeutuvan Jari Rämön reistailleeseen jalkaan on asetettu titaanipolvi. Se tuo uutta virtaa kahvakuninkaan veteraanipeleihin – ja mikä parhainta: mahdollistaa legendan pääsyn opeleihin.

Rämö ja muut fanit saavat torstai-iltana ensimmäisen tuulahduksen tulevan kauden Lukko-puhurista. Mielenkiintoista nähdä, mitä harjoitteluun keskittynyt joukkue pystyy esittämään. Peliä johtaa tutusti Petteri Peräseinä-Miettinen ja isoa kuvaa tarkkailee suuriin suomalaisluotseihin lukeutuva Julle Hämäläinen.

– Mukava päästä pelaamaan pitkästä aikaa. Lähdemme liikkeelle sillä ajatuksella, että kaikki mukana olevat pääsevät pelaamaan. Pari miestä puuttuu töiden takia, Miettinen tuumi.

Lukon valmennusjohto haluaa nähdä kentällä niitä asioita, joihin on keskitytty ja pyritty viemään eteenpäin pala palalta.

Apian kamppailu on Lukon ykköshankinnan Teemu Kuuselan ensiesiintyminen Lukon paidassa. Se löydettiin vaatekaapin alahyllyltä tiiviin etsinnän jälkeen. Uusi asu on jo teossa, mutta se ei ehtinyt vielä tähän hätään. Sarja-avaukseen mennessä kaikki on kunnossa.

Kolmanteen ykkössarjakauteensa valmistautuvan Lukon vire on arvoitus kaikille – koutseista lähtien.

Ensimmäisiä vastauksia saadaan torstaina, kun Jere Puolakka, Reko Käenniemi, Atte Puholainen ja kumppanit astelevat kentälle.

Teemu Kuusela debytoi Lukon paidassa torstai-iltana. Kuva: Asko Niemi.