WFCKU5HH79

Tarkkuuskilpailu huipentui Asko Aholan täysosumaan – K-Supermarket Pälkäne vahvasti Lukon tukena

2.3.2022

Pälkäneen perimmäisessä nurkkauksessa asuva Asko Ahola sai kaksi ilonaihetta Luja-Lukon ja Napapiirin Pallokettujen välisessä ykkössarjaottelussa.

Ahola riemastui Lukon kotivoiton ohella pitkällä erätauolla järjestetyn tarkkuuskilpailun täysosumasta.

Ahola osui kauden ensimmäisenä yrittäjänä maaliksi asetettuun voimistelumattoon ja kuittasi K-Supermarket Pälkäneen lahjoittaman pääpalkinnon. Palkintosumma ehti kivuta jo 275 euron suuruiseksi.

– Oli yllätys, kun osuin mattoon. Kävin kokeilemassa jo kerran aiemmin, mutta silloin en saanut palloa lähellekään, Ahola tuumi.

Voittaja piti Lukon ja K-Supermarket Pälkäneen suunnittelemaa taukoviihdykettä erinomaisena keksintönä.

– Lisää tämmöisiä. Jos löytyisi vielä jokin hiukan helpompi kilpailu, saataisiin lisää yrittäjiä. Tämä on kylmiltään aika vaikea tehtävä, Ahola arvioi.

Lentopallotausta helpotti osaltaan Aholan urakkaa. Hän sai ammattikouluaikoina oppia Jouko Seppäseltä ja Lukon nykyiseltä pääkoordinaattorilta Juha Hämäläiseltä.

– Kävin yhden pelin jälkeen ”Jullen” juttusilla, mutta hän ei muistanut minua enää. Aikaa on kulunut jo sen verran.

Lisäksi Ahola kävi taannoin pari talvea Jouko Henttosen vetämissä Sahalahden Kunnon treeneissä. Nykyään hän pitää tuntumaa yllä Luopioisissa.

Millä mielellä olet seurannut, kun pälkäneläisjoukkue on noussut Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle?

– Se on tosi kova juttu näin pienelle paikkakunnalle, Ahola vastasi.

K-Supermarket Pälkäneen toinen kauppias Kati Rauhala on mielissään tarkkuuskilpailusta tulleesta palautteesta.

– Kiitokset lämmittävät mieltä. Halusimme keksiä toiminnallisen jutun, joka tuo iloa ja jännitystä jokaiseen peliin, Rauhala riemuitsi.

Rauhala pitää kauppaa Henry Nevalaisen kanssa. Avopari muutti Luopioisiin kaksi vuotta sitten.

– Olemme viihtyneet täällä älyttömän hyvin. Pian kaksi vuotta täyttävä koira tuo omat virikkeensä arkeen.

K-Supermarket Pälkäneen pitäjät haluavat tarjota tukeansa paikkakunnan urheilulle. He ovat löytäneet yhteisen sävelen Lukon ykkössarjajoukkueen kanssa.

– On ollut mahtava huomata, kun Lukko pelaa niin hyvin. Seuraan joukkueen edesottamuksia lehdistä ja sosiaalisesta mediasta. Valitettavasti emme ole ehtineet vielä paikan päälle peliä seuraamaan, Rauhala totesi.

K-Supermarket Pälkäne haluaa toimia kaiken palvelun kauppana.

– Haluamme ottaa paikallisilta tuottajilta myyntiin kaikkea mahdollista ja edistää näin niiden toimintaa. Meillä on käytössä myös verkkokauppa. Sitä voi käyttää tilaa ja nouda -periaatteella. Lisäksi järjestämme kotiinkuljetuksia kaksi kertaa viikossa, Rauhala selvitti.

Onnellinen voittaja. Asko Ahola osui voimistelumattoon ja kuittasi K-Supermarket Pälkäneen lahjoittaman palkinnon. Kuva: Asko Niemi.