WFCKU5HH79

Timo Halttula kävi auttamassa Lukkoa – "Pojista on kasvanut miehiä"

27.3.2021

Kun Luja-Lukon luotsi Heikki Hemuli-Kosonen kävi hyvin ansaitulla hiihtolomareissulla pohjoisessa, pälkäneläiset löysivät tuuraajaksi pitkän linjan lentopallovalmentajan Timo Halttulan.

Idea lähti liikkeelle Timon pojalta Verneri Halttulalta – ja tähän tartuttiin heti empimättä.

– Ilo oli kokonaan minun puolellani. Pojat saivat kahden treenin ajan tuulahduksen vanhan liiton meiningistä, Halttula lohkaisi.

Vanhan ja vanhan. Ensinnäkin Halttula on vasta 52-vuotias ja vetreä kuin nuori ori. Toiseksi hän jätti valmennuksen vain 3–4 vuotta sitten. Ja tähän on syytä lisätä vielä toistaiseksi.

– Oli mukava tulla katsomaan, miten paljon nämä pojat ovat menneet eteenpäin. Moni oli minulle entuudestaan tuttu. Tein osan kanssa töitä pitkän pätkän Ylöjärvellä – osa oli siihen aikaan verkon toisella puolella tämän tästä, Halttula kuvaili.

No, miltä näytti?

– Pojista on kasvanut miehiä. He ovat ottaneet ison harppauksen eteenpäin, Halttula kehui.

Ylöjärven kultasormi tiesi mitä tuleman pitää, kun Kosonen otti Lukon komentoonsa.

– Olen tuntenut Heikin toistakymmentä vuotta ja ollut hänen apulaisenaan näissä hommissa. Näin tiedän, minkälainen meininki treeneissä on. Siellä ei seisoskella sormi suussa.

Asiakkuuspäällikkö on seurannut Lukon otteita tiiviisti varsinkin tällä kaudella, kun oma poika liittyi ykkössarjassa debytoivan pälkäneläisjoukkueen vahvuuteen.

– On loistava juttu, että Pälkäneen kokoiseen kuntaan on saatu näin korkealla tasolla pelaava joukkue. Olen seurannut huolestuneena lentopallon asemaa varsinkin isommissa kaupungeissa. Lentopallo ei ole pärjännyt hirveän hyvin kilpajuoksussa vaikka jalkapallon ja salibandyn kanssa, Halttula arvioi.

Lukon tapaiset tarinat tuovat uutta uskoa ja toivoa hienon lajin pariin.

– Kausi on osoittanut, miten suuri merkitys työnteolla on. Lukko on kasvanut talven mittaan ihan uudelle tasolle osaavassa valmennuksessa. Tämä valaa kaikkiin lisää uskoa.

Aktiiviseksi kunnallispoliitikoksi siirtynyt Halttula on paneutunut viime vuodet vihreiden arvojen edistämiseen. Hän on ehdolla myös tulevissa vaaleissa.

Mutta miksi ihmeessä jätit valmentamisen?

– Tyhjeni takki siltä osin. Tuntui, ettei ollut enää mitään annettavaa, Halttula vastasi.

Aika näyttää, roihahtaako lentopallomiehen palo uudestaan. Oman pelaajauran huippuhetket osuivat Ylöjärven Ryhdin kolmossarjajoukkueeseen.

Tähän väliin on syytä muistuttaa kaikille, että kolmossarja oli takavuosina valtakunnallinen – ja kivikova – sarja. Siellä oli Ville Mattilan, Petri Tuomiojan ja Asko Niemen kaltaisia suuruuksia.

– Pelasin tietenkin keskitorjujan roolissa. Siihen sijoitetaan aina älykkäimmät ja nopeimmat kaverit, Halttula virnuili.

Suurella todennäköisyydellä Halttula virittää tietokoneelleen Lukon facebookin kautta tulevan striimin, kun pälkäneläiset päättävät sunnuntaina kautensa East Volleyta vastaan.

Kamppailu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 15!

Isä ja poika. Timo Halttula tuli mielellään Lukon avuksi ja pääsi samalla ohjaamaan poikaansa Verneriä.