WFCKU5HH79

Toimittajalegenda ihastui heti Kostiaan – "Kaikesta huokui kunnioitus pelaajia, lajia ja yleisöä kohtaan"

26.10.2020

Lukko-Kuortane 0–3 (19–25, 9–25, 17–25)

Luja-Lukon vieraana ollut toimittajalegenda Matti Kuusela piti näkemästään sunnuntaina, vaikka kotioukkue taipui harmittavaan tappioon.

Kuusela nosti illan tähtihetkeksi kolmannen erän puolivälin, kun Kuortaneen tähtiluotsin Tapio Kangasniemen piti komentaa Suomi-lentiksen suurin lupaus Veeti Nikkinen kentälle Lukon karattua kuuden pisteen johtoon.

Kostia Areena ja Lukon ottelutapahtuma keräsivät Aamulehden pitkäaikaiselta lentopallovastaavalta vuolaat kehut.

Ilta huipentui kotimatkaan toisen nokialaisen Miko Köykän kyydissä. Siinä autossa puhuttiin pelkästään henkeviä.

Lukon nettitoimitus kyseli Kuuselan tunnot tuoreeltaan.

1) Päällimmäinen vaikutelma pelistä ja tapahtumasta?

– Ilahduttavaa huomata, miten paljon pelaajia, lajia ja yleisöä kunnioitetaan Pälkäneellä. Pelitapahtumassa on kaikki kunnossa kuulutusta ja muuta toimitsijapöytää myöten. Tämä ei ole mitenkään itsestäänselvää.

2) Mikä yllätti eniten?

– Itse pelissä yllätti eniten, että Lukko pystyi haastamaan kahdessa erässä noin kovan vastustajan melkein loppuun asti. Hienoa, että Kuortaneen tähtiluotsin Tapio Kangasniemen oli pakko heittää kolmannessa erässä kentälle suomalaisen lentiksen suurin lupaus Veeti Nikkinen varmistaakseen joukkueen voiton. Muutenkin – pälkäneläisten on syytä olla hyvillään, kun pääsevät näkemään Suomen tulevat huippupelurit ihan omin silmin kuudella eurolla. Ei siis mitään hävettävää.

3) Mikä tuotti pettymyksen?

– En keksi mitään pettymystä. Tietty olisin toivonut vielä yhtä erää – ja kotijoukkueelta omassa salissaan muutamaa rohkeampaa aloitussyöttöä, siis ässää.

4) Oliko Kostia Areena maineensa veroinen?

– Kostian sali oli vielä hienompi kuin olin kuvitellut.

5) Merkittävimmät havainnot Lukosta?

– Lukko oli positiivinen yllätys. Etenkin pelaajien sitoutuminen teki vaikutuksen. Jopa ottelun jälkeisiin penkkien kokoamiseen ryhtyminen sujui luontevasti. Joukkue on ykkössarjaan auttamattoman lyhyt. Pitää siis ehdottomasti panostaa vaikeisiin aloituksiin ja kaivaa jostakin sellaista virnettä ja uhoa, joilla horjuttaa isompien vastustajien itsevarmuutta. On myös hyökättävä enemmän keskeltä.

– Joukkuehenki näyttää hyvältä, samoin valmentajan osaaminen ja auktoriteetti. Jostain pitää löytää verkolle pari kaksimetristä nuorta miestä.

– Joka tapauksessa peli oli hieno ja uskoa ihmisyyteen tuonut urheilutapahtuma.

Kuinkas tässä näin kävi? Lukon passari Jere Puolakka (vas.) ja hakkuri Verneri Halttula pohtivat syntyjä syviä. Kuva: Rami Myllymaa.