WFCKU5HH79

Toinen rapotti, olkaa hyvä – Kosonen kiitteli Iskun kylmäpäisyyttä ja kehui Mikko Kuuselaa

16.1.2023

Rantaperkiön Isku-Lukko 3–1 (19–25, 25–19, 25–20, 25–20)

Hyvät naiset ja herrat – Pyynikin tunteikas paikalliskamppailu herätti poikkeuksellisen paljon mielenkiintoa ja lisäkysymyksiä.

Niinpä Luja-Lukon uskollisille seuraajille tarjotaan pyynnöstä vielä toinen otteluraportti sunnuntain tunteikkaasta lentopalloillasta.

Tässä yhteydessä jätetään lievästi sanottuna kyseenalainen ja selkeitä virheitäkin sisältänyt tuomaritoiminta taka-alalle – ja keskitytään sen sijaan pelin kulkuun (jota nämä tuomiot valitettavasti ohjasivat).

Kamppailun kovat panokset olivat kaikkien tiedossa. Lukko ja Isku taistelevat tiukasti ykkössarjan pudotuspelipaikoista. Pälkäneläiset lähtivät kentälle kolme pistettä edellä ja olisivat voineet sysätä takavuosien mahtiseuran entistä suurempaan ahdinkoon.

Lukko aloitti mallikkaasti, vei avauserän ilman suurta tuskaa ja johti toista erää aina 18–17-tilanteeseen asti.

Sen jälkeen peli mureni pala palalta. Vastaanotolla oli isoja vaikeuksia Iskun helppojenkin syöttöjen kanssa, passari ei tahtonut saada enää laadukkaita palloja varsinkaan nelospaikan iskijöille ja hyökkääjät tumputtivat lyöntejänsä kuin kuntosarjan sekajoukkue.

Toisaalta Isku sai karistettua kokovartalokipsinsä, napsi hienoja puolustuspalloja ja käytti Lukon risuaitatorjuntaa säälimättömästi hyväkseen. Vaihdosta tullut hakkuri Ville Haapakoski päätti palloja raikkaalla kädellä. Toki hänellä on vielä hiukan matkaa Antti-isänsä saavutuksiin. Aitajuoksija nappasi taannoin nuorten MM- ja EM-kultaa.

Lukon pakka sekosi lopullisesti kolmannen erän 11–11-tilanteessa, kun Miko Köykkä katseli ensimmäisen kerran punaista korttia hänelle vihelletyn verkkovirheen jälkeen. Näin Lukolle tulossa ollut 12–11-johto vaihtui korkealta pallilta hetkessä tappiolukemiin 11–13. Näin pälkäneläiset menettivät kertarysäyksellä kolme pistettä.

Kone yski pahaenteisesti jo sitä ennen. Alussa toimineesta syöttöpelistä katosi terä totaalisesti – kolmannessa erässä tuli seitsemän syöttövirhettä ja neljännessä sama määrä. Päälle tuli vielä tukku lapsellisia tuutimishetkiä.

Iskun otteluraportissa tehtiin terävä huomio. Lukko antoi isännille peräti 14 lahjapistettä kolmannessa erässä. Millään joukkueella ei ole varaa antaa näin paljoa tasoitusta.

Propsit Iskun peliselostuksen laatijalle myös siitä, miten hän huomioi illan varastaneen Markku Rantalan korttishow’n.

– Luulisi Tampereen alueen lentopalloilijoiden jo tietävän, ettei tuomiosta kannata purnata eikä voimasanoja huudella, kun Rantala on päätuomarina, Isku raportoi.

Pitkässä juoksussa tilanne on pelaajien kannalta sietämätön, jos omia tunteita pitää säädellä tolppaherran mukaan…

– Käänsimme ottelun eduksemme sillä, kun saimme tiivistettyä torjuntaamme ja puolustustamme. Meillä taisi olla myös hiukan enemmän tahtoa ja viileyttä. Pojat pystyivät pitämään päänsä kylmänä kuumimmillakin hetkillä, Iskun luotsi Heikki Kosonen summasi.

Tamperelaisten takaraivossa jyskytti varmasti syksyn vierastappio.

Kosonen nosti Lukon joukkueesta esiin Mikko Kuuselan.

– Emme meinanneet saada minkäänlaista otetta Kuuselan hakkuripeliin. Kova kaveri ykkössarjaan myös tuolla pelipaikalla, Kosonen kehui.

Aamulehden sanaseppo Jari Naukku-Ahvenjärvi nimesi Lukon ykkösmiehen Poninhäntä-Kuuselaksi. Lukon parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Verneri Hikinauha-Halttula.

Tuimaa taistoa verkolla. Iskun Henri Strengell ja Lukon Raivis Oiguss kamppailevat pallosta. Kuva: Pertti Flinck.