WFCKU5HH79

Topias Koukkulalle SM-hopeaa – ”Mestaruus lähempänä kuin koskaan”

10.8.2022

Paelkaene Gardenin kenguruksi ristitty Topias Koukkula löysi kauden parhaan vireen oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Vaivoistaan toipunut kolmiloikkaaja intoutui taistelemaan kultamitalista Joensuun Kalevan Kisoissa. Täysosuma karkasi vasta kilpailun viimeisellä hypyllä, kun Simo Lipsanen leiskautti 23 sentillä ohi.

– Mestaruus oli lähempänä kuin koskaan, mutta tällä(kään) kertaa ei ollut minun vuoroni. Mestaruus meni kuitenkin oikealle miehelle, sillä kultahyppy (16,24) olisi vaatinut minulta nappihyppyä, Koukkula kuvaili.

Koukkulan tulos (16,01) oli mainio kesän nihkeiden kilpailujen jälkeen.

– Oli henkisesti tärkeätä saada yli 16 metrin laaki vaikean kevään ja hankalahkon kisakesän jälkeen. Se teki itseluottamukselle hyvää ja todisti, että pitkät potkut ovat vielä mahdollisia, Koukkula summasi.

Koukkula nappasi toisen hopeamitalinsa Kalevan Kisoista. Ensimmäinen tuli vuonna 2018. Lisäksi palkintokaapista löytyy viisi pronssimitalia.

– Toivottavasti kisakausi jatkuu vielä Ruotsi-maaottelussa. Olisi hienoa päästä stadikan maaottelutunnelmaan mukaan.

Koukkula pelasi Lukon lentopallojoukkueessa kausina 2013–15 ja ihastutti silloin yleisöä kulttipaikaksi muodostuneessa Paelkaene Gardenissa. Siihen aikaan Lukon johto pelkäsi, että huimissa korkeuksissa leijuva pomppuihme lyö päänsä kattorakenteisiin.

Topias Koukkula kutsuttiin Lukon tähtivieraaksi marraskuussa 2019. Hän palkitsi silloin Lukon parhaana Tomi Perkiön (vas.) ja Hollolan Salpiksen ykkösenä Pyry Rantalaisen. Kuva: Asko Niemi.