WFCKU5HH79

Tuton esitys jähmetti Lukon luottoreportterinkin

19.10.2020

Lukko-Tuto Volley 0–3 (12–25, 13–25, 15–25)

Luja-Lukon luottoreportteri Jaakko Jartsa-Hartikainen tunnetaan sanavalmiina ja joskus jopa hauskana kaverina, mutta sunnuntai-iltana sormet jähmettyivät täysin.

Tietokoneen ruudulle ei ilmestynyt mitään järkevää.

Hartikainen pyyhki omat alkukappaleensa pois useaan otteeseen, mutta tilanne ei korjaantunut edes välillä auttavan jääkaappikäynnin jälkeen.

Hän kokeili ensin vichyä, sen jälkeen jaffaa ja lopulta jopa kozelia, mutta nyt usein virkistävä sihahduskaan ei auttanut.

Tuton kivikova ryhmä näytti suuruutensa... Kovin tylsää ja tavanomaista. Näitä juttuja on kirjoitettu miljoona.

Lukko jäätyi historiallisessa kotiavauksessa... Ei helkkari. Ei Kostia Areenalla voi kukaan jäätyä, koska salissa on lämpöä varmasti riittävästi.

Lukko onnistui vain koronatiedotuksessaan... Kuulostaa selvästi parhaalta. Kaikki katsojat käyttivät kiltisti Lentopalloliiton määräämiä maskeja ja nauttivat kiitettävästi kahvion kehuttuja herkkuja.

Kostia Areenan lehtereille saapui mukavasti 64 katsojaa – ja Lukko ilmoittaa aina todellisen määrän. Siihen ei lasketa toimitsijoita, ei joukkueita eikä kotiin jääneitä kausikorttilaisia. Ilahduttavan runsaasta tukikausikorttilaisjoukosta puhumattakaan.

Pikainen katsanto kertoo, että korona-aika on pudottanut palloilujoukkueiden katsojaluvut ainakin puoleen. Tämän laskelman mukaan Kostialle olisi saapunut normaalioloissa 128 katsojaa.

Silloin olisi puhuttu jo Lukon yleisöennätyksestä.

Hetkinen – tämä teksti muuttui taas aivan liian asiapainotteiseksi. Eihän tämmöistä jaksa lukea kukaan kovin pitkään. Kiitos, kun olet pysynyt mukana tähän asti!

Kun tosikkomaiset turkulaiset lukevat kuitenkin tätä raporttia, kehutaan tähän väliin Tutoa. Ruslan Zhbankovin luotsaaman joukkueen esitys oli vakuuttava ja vaikuttava. Nimekkäät vieraat veivät Lukon luulot pois nopeasti ja pitivät tasonsa loppuun asti.

Onnea liigapaikan jahtiin ja kiitos Pälkäneen vierailusta!

Oli hienoa nähdä, että pelaajat kunnioittivat selvästi heikompaa kotijoukkuetta.

Tähän väliin on muuten pakko mainita, että Tuton huoltajan Jerry Stenbergin uusi ihastus on taas menestyvä joukkue. Ennen Stenberg liputti avoimesti VaLePan puolesta. Väliin osui pikkuhairahdus Raision Loimussa.

Stenberg yritti selostaa kerran VaLePan peliä puolueettomasti, mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Vähältä piti, ettei hän käynyt halaamassa Olli Kunnaria kesken ottelun.

Ei saakeli – nyt mentiin saippuaoopperan puolelle. On korkea aika panna Lukon pelaajat järjestykseen lammasmaisesta esityksestä. Tiettävästi kulttisentteri Miko Tero-Köykkä oli varannut varustekassiinsa muistilehtiön. Hänen piti hakea pelin jälkeen nimikirjoitus Ossi Suurelta.

Köykkä ei päässyt kuitenkaan Ossi Rumpusen luokse, koska tiukat määräykset estävät kättelyt ja muun seurustelun vastustajan kanssa. Eivätkä miehet törmänneet Panaman kiihkeässä sykkeessäkään.

Tuto jätti Pirkanmaan pikatahtia koronalukemien pelästyttämänä ja hoiti ruokailun poikkeuksellisesti bussimatkalla. Näin he jäivät paitsi Aapiskukon lyömättömistä sapuskoista.

Onneksi Lukko-luotsi Heikki Kosonen ei kuullut Köykän nimikirjoitusepisodista. Näin pälkäneläisten pukukoppi säilyi ehjänä.

– Tuto antoi meille hyvän oppitunnin siitä, miten lentopalloa pelataan ykkössarjan kärjessä. Suurin ero meidän ja sarjan ykkössuosikin välillä on fyysisyydessä. Kunnioitimme kovaa vastustajaa aivan liikaa, Kosonen latasi.

Tämä on tarkoituksella hiukan siistitty lausunto... Hartikainen tunnetaan maltillisesta tyylistään – ja sitä hän noudatti tälläkin kertaa.

Kiitos kärsivällisyydestä!

Historiallinen hetki – Lukon joukkue esitellään ykkössarjan kotiavauksessa. Kuva: Julia Jäärni.