Uskomatonta mutta totta – Lukon passari auttaa VaLePaa Mestarien liigassa!

5.9.2020

Pälkäneen Luja-Lukon ykkössarjajoukkueen pelintekijälle Sami Petterssonille avautuu huikea tilaisuus syyskuun lopussa.

Pettersson lähtee VaLePan kakkospassariksi Mestarien liigan turnaukseen Romanian Galatiin. VaLePa kohtaa siellä kroatialaisen Ribola Kastelan (23.9.) ja isäntäjoukkue Arcada Galatin (24.9.).

– Mahtava homma, kun meille tarjoutui tämmöinen vaihtoehto, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko iloitsi.

VaLePa tarvitsee tilapäisapua, koska liigajoukkueen toisella passarilla Aaro Pihlajamäellä on ylioppilaskirjoitukset.

– On sovittu, että Aaro saa hoitaa rauhassa koulunsa loppuun. Hän ei pysty irrottautumaan millään pelkkään lentopalloon näin pitkäksi ajaksi, Kangaskokko selvitti.

Romanian-keikka vie mukaan lähteviltä pelaajilta kaksi ja puoli viikkoa, koska kotiinpaluuta seuraa kahden viikon karanteeni. Pelaajat voivat olla silloin vain kotona ja keskenään harjoituksissa.

– On todella tärkeätä, että meillä on tämän kahden viikon jakson aikana kaksi passaria, jotta pystymme treenaamaan normaalisti.

Tällä tietoa VaLePan karanteeni päättyy 9. lokakuuta – ja heti seuraavana päivänä odottaa liiga-avaus Ettaa vastaan.

– Se on erittäin tärkeä peli, koska samalla pelataan Suomen cupin jatkopaikasta. Siksi hyvä valmistautuminen korostuu – eikä se onnistu ilman kahta passaria, Kangaskokko painotti.

Pettersson, 18, oli onnesta mykkyrällä kuultuaan satumaisesta mahdollisuudesta.

– Kun meidän GM (Jari Perkiö) kertoi tästä, mietin hetken onko kyseessä kunnon vedätys. Kun totuus valkeni, eihän tästä tilaisuudesta voinut kieltäytyä, Pettersson kuvaili.

Minkälaisin ajatuksin lähdet projektiin?

– Odotan jo innolla ensimmäisiä harjoituksia ja pyrin imemään kaiken opin Suomen parhailta. Hienoa nähdä, mitä VaLePan valmentajilla ja ennen kaikkea Mikko Eskolla on tarjottavana.

Pettersson tuntee suurta kunnioitusta mestaripassaria kohtaan.

– Esko on kiistattomasti maan paras pelintekijä. Voi olla, että kädet tärisevät vähän, kun passaan hänen vieressään.

Petterssonin lähtö liittyy osaltaan Lukon ja VaLePan aloittamaan yhteistyöhön. Farmisopimus mahdollistaa pelaajien siirron myös toiseen suuntaan.

– Meillä on tiettyjä kavereita, jotka kaipaavat välillä peliaikaa. Ja kuulin valmentajalta (Heikki Kososelta), että Lukolla on tarvetta juuri samoille tonteille. Näin tämä on ihanteellinen yhtälö. Molemmat osapuolet hyötyvät, Kangaskokko kuvaili.

Lukon johto oli erittäin otettu VaLePan osoittamasta kiinnostuksesta.

– Meille on suuri kunnia, kun saamme tehdä yhteistyötä Suomen johtavan lentopallo-organisaation kanssa. Samin saama mahdollisuus on juuri sitä, mihin strategiamme perustuu. Totta kai pyrimme menestymään mahdollisimman hyvin, mutta samalla haluamme auttaa pelaajia urallaan eteenpäin, Perkiö painotti.


Tästä tilaisuudesta ei voinut kieltäytyä. Lukon passari Sami Pettersson lähtee VaLePan avuksi Mestarien liigaan. Kuva: Asko Niemi.